Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Show Your True Self van Angeliqua jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Show Your True Self - Angeliqua

Kunstwerk: Opposites of white, Kunstenaar: Roni Horn, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

De zinnen "when the light strikes upon you, you shy away from it" & "don't fade into the background" kwamen in mij op doordat het donkere glaswerk zichzelf lijkt te willen verbergen door de omgeving te weerspiegelen en niet te willen stralen en opvallen zoals het lichte glaswerk


Links van de artiest: Instagram

Details

558 Views
661 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Angeliqua
Nummer: Show Your True Self
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Opposites of white
Kunstenaar: Roni Horn
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Twee ronde glazen sculpturen van glas. 

Het verhaal achter het werk

Deze twee objecten van de Amerikaanse kunstenaar Roni Horn zijn gemaakt door vloeibaar glas gedurende vierentwintig uur in een mal te gieten en in vier maanden tijd langzaam af te laten koelen. De ruwe zijden laten de textuur zien van de mallen. De bovenkanten zijn glad en glanzend, doordat het glas hier alleen in contact is gekomen met de omringende lucht. Afhankelijk van het standpunt tonen ze zich als een messcherp vlak, of juist als een eindeloze diepte.

Roni Horn speelt hier met de dubbelzinnige eigenschappen van glas. Het is vloeibaar gemaakt en weer gestold tot een schijnbaar vaste staat, maar het is in essentie een vloeistof. Met dit spel brengt Horn de toeschouwer in verwarring: het is onmogelijk om met het blote oog vast te stellen wat de ‘identiteit’ van het materiaal is en of het binnenste van de sculpturen vast of vloeibaar is.

Opposites of White vormt een paar. Er is geen hiërarchie tussen de onderdelen. De twee elementen, de een zwart, de ander kleurloos, hebben meer gemeen dan dat ze van elkaar verschillen. In Horns optiek zijn deze objecten dubbelgangers, tegenpolen die allebei de afwezigheid van kleur demonstreren, terwijl wit (licht) juist alle kleuren in zich draagt.

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken