Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Opposites of White van James Whistler jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Opposites of White - James Whistler

Kunstwerk: Opposites of white, Kunstenaar: Roni Horn, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Ik heb het werk ‘Opposites of White’ gekozen omdat het werk voor mij machteloosheid, hoop en tegenstelling uitstraalt.
In mijn track vormen stromend water en regendruppels de constante rode draad en dit wordt gedurende vijf minuten afgewisseld met soundscapes van hoop, vreugde en verdriet.
Het kunstwerk riep hele filmische geluiden in mij op. Hiervoor heb ik indringende pianoklanken gebruikt, en andere filmische geluiden met veel echo.
De muziek heeft ook een bepaalde mate van eindeloosheid in zich, iets wat ik erg herken in het kunstwerk.
De hoopvolle twist in de akkoorden, de emotionele strings, de dansbare drums en de baslijn zorgen voor een dromerige, hoopvolle sfeer.


Links van de artiest: Website Instagram

Details

602 Views
661 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: James Whistler
Nummer: Opposites of White
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: Opposites of white
Kunstenaar: Roni Horn
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Twee ronde glazen sculpturen van glas. 

Het verhaal achter het werk

Deze twee objecten van de Amerikaanse kunstenaar Roni Horn zijn gemaakt door vloeibaar glas gedurende vierentwintig uur in een mal te gieten en in vier maanden tijd langzaam af te laten koelen. De ruwe zijden laten de textuur zien van de mallen. De bovenkanten zijn glad en glanzend, doordat het glas hier alleen in contact is gekomen met de omringende lucht. Afhankelijk van het standpunt tonen ze zich als een messcherp vlak, of juist als een eindeloze diepte.

Roni Horn speelt hier met de dubbelzinnige eigenschappen van glas. Het is vloeibaar gemaakt en weer gestold tot een schijnbaar vaste staat, maar het is in essentie een vloeistof. Met dit spel brengt Horn de toeschouwer in verwarring: het is onmogelijk om met het blote oog vast te stellen wat de ‘identiteit’ van het materiaal is en of het binnenste van de sculpturen vast of vloeibaar is.

Opposites of White vormt een paar. Er is geen hiërarchie tussen de onderdelen. De twee elementen, de een zwart, de ander kleurloos, hebben meer gemeen dan dat ze van elkaar verschillen. In Horns optiek zijn deze objecten dubbelgangers, tegenpolen die allebei de afwezigheid van kleur demonstreren, terwijl wit (licht) juist alle kleuren in zich draagt.

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken