Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Opposites of White van Gox Talgoxen jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Opposites of White - Gox Talgoxen

Kunstwerk: Opposites of white, Kunstenaar: Roni Horn, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

‘’Opposites of white’’ door Roni Horn bestaat uit twee massief gegoten glazen sculpturen, die licht reflecteren. De objecten zijn geplaatst in een ruimte met grote ramen, waardoor de buitenwereld erin weerspiegelt. Elk seizoen is er iets anders te zien, elke dag, elke minuut. En ook bij elke stap die je zet verandert de reflectie.
Een spiegel houdt je de waarheid voor, maar het spiegelbeeld in de sculpturen is niet vast maar vloeibaar, evenals de sculpturen zelf. Zo is ook de waarheid niet slechts één waarheid. Vanuit elk standpunt is er een andere. Daarnaast wordt de waarheid opzettelijk verdraaid.
De ‘’Opposites of white’’ van Horn zijn kleurloos. Een ongekleurd verhaal is ontegenzeggelijk waar. En tóch verschillen de spiegelbeelden die in beide objecten te zien zijn. Twee verschillende waarheden kunnen dus beide waar zijn.
Deze boodschap heb ik geprobeerd te vertolken met mijn nummer ‘’Opposites of White’’.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1008 Views
661 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Gox Talgoxen
Nummer: Opposites of White
Genre: Overig
Kunstwerk: Opposites of white
Kunstenaar: Roni Horn
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Twee ronde glazen sculpturen van glas. 

Het verhaal achter het werk

Deze twee objecten van de Amerikaanse kunstenaar Roni Horn zijn gemaakt door vloeibaar glas gedurende vierentwintig uur in een mal te gieten en in vier maanden tijd langzaam af te laten koelen. De ruwe zijden laten de textuur zien van de mallen. De bovenkanten zijn glad en glanzend, doordat het glas hier alleen in contact is gekomen met de omringende lucht. Afhankelijk van het standpunt tonen ze zich als een messcherp vlak, of juist als een eindeloze diepte.

Roni Horn speelt hier met de dubbelzinnige eigenschappen van glas. Het is vloeibaar gemaakt en weer gestold tot een schijnbaar vaste staat, maar het is in essentie een vloeistof. Met dit spel brengt Horn de toeschouwer in verwarring: het is onmogelijk om met het blote oog vast te stellen wat de ‘identiteit’ van het materiaal is en of het binnenste van de sculpturen vast of vloeibaar is.

Opposites of White vormt een paar. Er is geen hiërarchie tussen de onderdelen. De twee elementen, de een zwart, de ander kleurloos, hebben meer gemeen dan dat ze van elkaar verschillen. In Horns optiek zijn deze objecten dubbelgangers, tegenpolen die allebei de afwezigheid van kleur demonstreren, terwijl wit (licht) juist alle kleuren in zich draagt.

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken