Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is De Tuin van Loes Fabienne en Zowie Zwier jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

De Tuin - Loes Fabienne en Zowie Zwier

Kunstwerk: De tuin van de inrichting in Saint-Rémy, Kunstenaar: Vincent van Gogh, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

De link tussen ons nummer en het door ons gekozen kunstwerk is, denken wij, de ‘spirit’ van Vincent. In het nummer zit dezelfde melancholiek en zwaarte en tegelijkertijd vrede, rust en tevredenheid. Dit is wat wij vooral ervaarden toen we naar het schilderij keken en wat wij dus ook graag naar voren wilden laten komen in ons nummer. We vonden het belangrijk te laten zien hoe bijzonder de man was. Hoe gek en tegelijkertijd ‘te goed voor deze wereld’.
'Dit stukje is perfect klein, omdat mijn kunst nu eenmaal zoveel groter is dan wij'


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

280 Views
104 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Loes Fabienne en Zowie Zwier
Nummer: De Tuin
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De tuin van de inrichting in Saint-Rémy
Kunstenaar: Vincent van Gogh
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Het lijkt wel een paradijs, deze verwilderde tuin vol bloeiende planten en bomen. In de schaduw staat een stenen bankje in het gras. Links is de noordelijke mannenvleugel van de inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy te zien.

Het verhaal achter het werk
Op 8 mei 1889 meldt Van Gogh zich voor behandeling bij de inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy, niet ver van Arles. Hij mag het terrein de eerste maand niet verlaten, maar binnen de muren bevindt zich een weelderig begroeide tuin met dennenbomen. Deze tuin is voor Van Gogh een grote inspiratiebron voor nieuwe studies en motieven. Aan zijn broer Theo schrijft hij in de eerste weken van zijn verblijf: "Het zou goed kunnen dat ik hier vrij lang blijf; nooit ben ik zo rustig geweest als hier en in het gasthuis in Arles, eindelijk kan ik een beetje schilderen."

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Zoals de tuin voor Van Gogh een grote inspiratiebron was voor vele tekeningen en schilderijen, hopen we dat de tuin wederom kan inspireren tot nieuwe creaties voor Art Rocks.

Bijzonder weetje
Helene Kröller-Müller beschouwt Van Gogh als 'een van de grote geesten van de moderne kunst'.

Over de kunstenaar
Vincent van Gogh (30 maart 1853, Zundert – 29 juli 1890, Auvers-sur-Oise) wordt tegenwoordig gezien als een van de grootste moderne meesters. Hij heeft grote invloed gehad op de moderne kunst door zijn expressieve kleurgebruik en zijn persoonlijke opvatting van de werkelijkheid. Van Gogh besluit pas op zijn 27e om kunstenaar te worden. Hij is als jongen al gefascineerd door de natuur en maakt lange wandelingen waarbij hij planten en insecten verzamelt. De liefde voor de natuur zal hem nooit loslaten en heeft een enorme impact op zijn oeuvre.

"We hebben behoefte aan vrolijkheid en geluk, aan hoop en liefde. Hoe lelijker, ouder, slechter, zieker, armer ik word, des te meer wil ik mij wreken met krachtige, goed gerangschikte schitterende kleuren." - Vincent van Gogh

Tags

Tuin Inrichting

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken