Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is For Free van JEF and the Pennies From Heaven jouw favoriet? Stem nu!

For Free - JEF and the Pennies From Heaven

Kunstwerk: Op de rivier, Kunstenaar: Kunstwerk door Dick Pieters, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Dick Pieters schildert de eenvoudige momenten van geluk. Zoals hij zelf zegt: "Een leven lang zoeken naar de diepste bronnen om tot de ontdekking te komen dat de waarheid is gelegen in de eenvoud, het voor de hand liggende, zoals de natuur, de klank, de liefde …". Dit is nou precies waar dit nummer over gaat: coffee and milk and the taste of honey. Al deze dingen zijn (metaforisch gezien) FOR FREE.


Links van de artiest: Facebook

Details

1523 Views
1446 Dagen
25 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: JEF and the Pennies From Heaven
Nummer: For Free
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Op de rivier
Kunstenaar: Kunstwerk door Dick Pieters
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Dit zijn Dick Pieters en zijn vrouw Corrie in een bootje op de rivier. Als je met je neus op het schilderij staat, zie je dat het stipje voor stipje geschilderd is, met bijna wetenschappelijke precisie. Pas op een afstand vormt het beeld zich voor je ogen. Laag voor laag, soms wel acht lagen, worden door hem opgebracht om dit indrukwekkende effect te krijgen. Iedere laag moet eerst drogen. Voor het schilderen van dit schilderij bouwde de kunstenaar een roeiboot na in zijn atelier.

Waar gaat het over?

De laatste jaren van zijn leven, schildert Dick Pieters vooral eenvoudige momenten van geluk. "Een leven lang zoeken naar de diepste bronnen om tot de ontdekking te komen dat de waarheid is gelegen in de eenvoud, het voor de hand liggende, zoals de natuur, de klank, de liefde …", verklaart de schilder. Op zijn schilderijen spelen Dick en zijn vrouw Corrie vaak een hoofdrol. Water is een belangrijk thema in zijn werk.  

Over de kunstenaar

Dick Pieters (1941) uit Oostburg (Zeeland) is een van de meest eigenzinnige figuratieve schilders in Nederland. Hij trekt zich niets aan van de gewoonten en gebruiken in de wereld van de schilderkunst. Het draait in het werk van Pieters om eenvoudige momenten van geluk, die hij vastlegt met olieverf in dunne (semi-)transparante lagen. Dit varieert van vijf tot soms wel acht lagen! De laatste lagen bestaan uit een dicht patroon van stippeltjes en lijntjes. Omdat elke laag moet drogen voordat de kunstenaar een volgende laag kan aanbrengen, duurt het lang voor Pieters een schilderij af heeft. 

"De werkwijze van Pieters doet veel denken aan die van een componist: laag voor laag en stipje voor stipje" Drents Museum

 

Tags

Liefde Geluk Water

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken