Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Hej banaantje - Some Kind of Fire Rose

Kunstwerk: Bananen, Kunstenaar: Marion Herbst, Museum: CODA Museum

Over de inzending

Ik had al heel lang geen muziek meer geschreven en zocht naar een kunstwerk wat iets in mij weer zou laten sprankelen. Toen ik dit kunstwerk zag, werd ik meteen aangezet, en kwam er een melodielijn in mij op en een intens vrolijk gevoel. De kleuren en vormen van het werk spatten bij mij naar binnen, Dit kunstwerk gaat buiten zijn eigen comfort zone, het is niet zoals gebruikelijk, en waar ik normaal gesproken diep emotionele muziek schrijf, is dit muzikale proces ook buiten mijn eigen comfort zone gegaan qua genre en gevoel. Het is een happy kinderliedje geworden, dansbaar, met een reggae vibe en met een boodschap over eenheid, saamhorigheid, anders mogen zijn en groei. Hopelijk genieten jullie net zo van dit lied als wij bij ons thuis en staan jullie straks ook te swingen in de kamer. Dit kunstwerk heeft dat ons gebracht, net als het loskomen van "writers block".


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1406 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Some Kind of Fire Rose
Nummer: Hej banaantje
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Bananen
Kunstenaar: Marion Herbst
Museum: CODA Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Collier bestaande uit twee losse banaanvormen van papier-maché en poëzieplaatjes. De uiteinden van beide vormen zijn omwikkeld met groen lint dat de twee vormen aan de halszijde verbindt tot een collier.

Het verhaal achter het werk
Dit halssieraad van Marion Herbst uit 1986 is een prachtig, kleurrijk ‘tijdschrift’ dat toont hoe Herbst op zoek was naar een nieuwe beeldtaal, ander materiaalgebruik en een verfrissend idoom. In een periode die gedomineerd werd door de strakke, geometrische vormen van Gijs Bakker en Emmy van Leersum. Herbst verzette zich tegen dat wat ze duidde als ‘Hollands glad’ en vormde met Onno Boekhoudt, Françoise van den Bosch, Karel Niehorster en Berend Peter de BOE groep. Deze Bond van Oproerige Edelsmeden was in korte tijd beroemd en berucht bij collega’s en het publiek. Naast het verzet tegen het dogmatische van het Hollands Glad geeft Herbst met dit werk een kleurrijke, humoristische invulling aan de behoefte aan meer vrijheid, vrolijkheid en inhoudelijkheid en toont tegelijkertijd de veranderende opvatting over het sieraad.

Bijzonder weetje
Het collier bestaat uit twee banaanvormen van papier-maché en is beplakt met poëzieplaatjes. De uiteinden zijn omwikkeld met een groen lint dat de twee vormen verbindt tot collier.

Over de kunstenaar
Marion Herbst (Lingen, Duitsland, 1 december 1944 – Den Bosch, 12 januari 1995) was onder meer actief als sieraadontwerper, edelsmid en beeldhouwer.

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken