Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Tropica Banana - Melchior Welter

Kunstwerk: Bananen, Kunstenaar: Marion Herbst, Museum: CODA Museum

Over de inzending

Toen ik de bananen zag, moest ik direct denken aan iets tropisch/vrolijks, maar ook iets statigs, dat heb ik zo goed mogelijk in het muziekje verwerkt.
Ik had al langer het idee van het melodietje, en dat heb ik afgemaakt op basis van de afbeelding.

Als je hem helemaal afluistert hoor je op het einde een banaan (;


Links van de artiest: Instagram

Details

1454 Views
1240 Dagen
18 Stemmen

Deel deze inzending






Artiest: Melchior Welter
Nummer: Tropica Banana
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Bananen
Kunstenaar: Marion Herbst
Museum: CODA Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Collier bestaande uit twee losse banaanvormen van papier-maché en poëzieplaatjes. De uiteinden van beide vormen zijn omwikkeld met groen lint dat de twee vormen aan de halszijde verbindt tot een collier.

Het verhaal achter het werk
Dit halssieraad van Marion Herbst uit 1986 is een prachtig, kleurrijk ‘tijdschrift’ dat toont hoe Herbst op zoek was naar een nieuwe beeldtaal, ander materiaalgebruik en een verfrissend idoom. In een periode die gedomineerd werd door de strakke, geometrische vormen van Gijs Bakker en Emmy van Leersum. Herbst verzette zich tegen dat wat ze duidde als ‘Hollands glad’ en vormde met Onno Boekhoudt, Françoise van den Bosch, Karel Niehorster en Berend Peter de BOE groep. Deze Bond van Oproerige Edelsmeden was in korte tijd beroemd en berucht bij collega’s en het publiek. Naast het verzet tegen het dogmatische van het Hollands Glad geeft Herbst met dit werk een kleurrijke, humoristische invulling aan de behoefte aan meer vrijheid, vrolijkheid en inhoudelijkheid en toont tegelijkertijd de veranderende opvatting over het sieraad.

Bijzonder weetje
Het collier bestaat uit twee banaanvormen van papier-maché en is beplakt met poëzieplaatjes. De uiteinden zijn omwikkeld met een groen lint dat de twee vormen verbindt tot collier.

Over de kunstenaar
Marion Herbst (Lingen, Duitsland, 1 december 1944 – Den Bosch, 12 januari 1995) was onder meer actief als sieraadontwerper, edelsmid en beeldhouwer.

Tags



Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken