Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Insane - Subduction

Kunstwerk: Some like it hotter , Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins, Museum: Tropenmuseum

Over de inzending

L'art pour l'art. Dit geeft de essentie van deze competitie voor ons weer. Eeuwen vol kunst welke op hun beurt weer nieuwe kunst inspireren. Om iets van betekenis te maken is het belangrijk om je te laten inspireren. Als band halen wij natuurlijk veel inspiratie uit andere muziek en geluiden, maar het is eigenlijk niet interessanter inspiratie te zoeken in een beeld. Tussen de zintuigen navigeren, dat is iets wat ons als mens en artiest kenmerkt. Immers kunnen computers geen .jpg naar .mp3 converteren en zij zullen dit ook nooit kunnen. Met deze ideologie in ons achterhoofd zijn wij geïnspireerd en gemotiveerd door Artrocks en Some like it hotter......


Links van de artiest: Facebook

Details

2518 Views
2119 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Subduction
Nummer: Insane
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Some like it hotter
Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins
Museum: Tropenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Some like it hotter is een moderne variant van de oude Indiase miniatuurschilderingen uit de periode 16de-19de eeuw. Je ziet een jonge vrouw op een bed liggen, naast een boompje. Op de hemel boven haar bed hangt een portret van Brad Pitt. Het tijdschrift in haar hand en de foto op het tafeltje naast haar verwijzen naar films waarin hij speelt. Onder meer Seven years in Tibet en Troy. Naast haar bed staan een flesje Coca Cola, ijsblokjes en twee pantoffeltjes. Op het tafeltje staat een verwijzing naar Nederland: een vaas met een tulp erin. Het werk toont de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Waar gaat het over?

Singh Twins maakten het schilderij in 2007 in opdracht van het Tropenmuseum. De opdracht was om te tonen hoe de culturen van India zich verspreid hebben over de wereld. Eerder maakten zij een schilderij dat erg op dit werk lijkt. Dat heet Some like it hot (burning desire). Daarin zwijmelt de vrouw bij een portret van Mel Gibson. Beide werken tonen de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Over de kunstenaars

Singh Twins is een kunstenaarsnaam van de vrouwelijke tweeling Amrit en Rabindra KD Kaur Singh. De zussen zijn geboren in Londen en wonen en werken in (de buurt van) Liverpool. Hun ouders komen uit de Punjab in India. 

"Verlangen naar een ander – verlangen naar iemand die er niet is, is een thema dat je veel terug hoort in liedjes uit allerlei culturen"Tropenmuseum

Tags

Verlangen Brad Pitt India Dromen Omzwervingen Onbereikbare persoon Some like it hot

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken