Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

No sun - Roger Heerink

Kunstwerk: Some like it hotter , Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins, Museum: Tropenmuseum

Over de inzending

Het verlangen naar een persoon die er niet is. Hij is te ver weg en onbereikbaar. En toch ziet zij hem vaak. In haar dromen, maar ook op straat. Voetstappen hoort ze, schaduwen ziet ze & foto's...overal. De obsessie is zo groot..zelfs de uitgedrukte sigaretten peukjes verzamelt ze op straat omdat zij denkt dat die van hem zijn geweest.
Langzaam verliest ze grip op de werkelijkheid. Het liefst ligt ze te slapen en hoopt ze hem ze iedere nacht weer te zien in haar dromen.
Ik heb in het nummer gebruik gemaakt van oosterse en westerse instrumenten en klanken. Daarnaast heb ik Aziatische roots, maar ben geboren in Nederland. Ik ben zanger van de band Lou Patty, maar schrijf solo ook nummers, waaronder deze: "No Sun"


Links van de artiest: Website Facebook

Details

3031 Views
2118 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Roger Heerink
Nummer: No sun
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Some like it hotter
Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins
Museum: Tropenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Some like it hotter is een moderne variant van de oude Indiase miniatuurschilderingen uit de periode 16de-19de eeuw. Je ziet een jonge vrouw op een bed liggen, naast een boompje. Op de hemel boven haar bed hangt een portret van Brad Pitt. Het tijdschrift in haar hand en de foto op het tafeltje naast haar verwijzen naar films waarin hij speelt. Onder meer Seven years in Tibet en Troy. Naast haar bed staan een flesje Coca Cola, ijsblokjes en twee pantoffeltjes. Op het tafeltje staat een verwijzing naar Nederland: een vaas met een tulp erin. Het werk toont de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Waar gaat het over?

Singh Twins maakten het schilderij in 2007 in opdracht van het Tropenmuseum. De opdracht was om te tonen hoe de culturen van India zich verspreid hebben over de wereld. Eerder maakten zij een schilderij dat erg op dit werk lijkt. Dat heet Some like it hot (burning desire). Daarin zwijmelt de vrouw bij een portret van Mel Gibson. Beide werken tonen de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Over de kunstenaars

Singh Twins is een kunstenaarsnaam van de vrouwelijke tweeling Amrit en Rabindra KD Kaur Singh. De zussen zijn geboren in Londen en wonen en werken in (de buurt van) Liverpool. Hun ouders komen uit de Punjab in India. 

"Verlangen naar een ander – verlangen naar iemand die er niet is, is een thema dat je veel terug hoort in liedjes uit allerlei culturen"Tropenmuseum

Tags

Verlangen Brad Pitt India Dromen Omzwervingen Onbereikbare persoon Some like it hot

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken