Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Smederium - The Unterribles

Kunstwerk: Some like it hotter , Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins, Museum: Tropenmuseum

Over de inzending

De manier waarop dit persoon naar het plafond kijkt hebben we zo goed mogelijk proberen weer te geven in het nummer; van twijfel tot verlangen, toch realiseert ze zich dat ze de draad op moet pakken en alleen verder moet.
We hebben de tekst gebaseerd op een zigeunervrouw die verlangt naar het moment dat haar geliefde terugkeert. De opbouw in de muziek van rustig naar heftige stukken geven de gemoedstoestand van de vrouw weer.

Wij hebben dit kunstwerk gekozen omdat deze vrouw het thema verlangen goed weergeeft en de redelijk open en rustige compositie van het werk. de fijne kleuren en details geeft men genoeg om naar te kijken net als alle opbouwende laagjes die je in ons nummer Smederium hoort.


Links van de artiest: Facebook

Details

1806 Views
2129 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: The Unterribles
Nummer: Smederium
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Some like it hotter
Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins
Museum: Tropenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Some like it hotter is een moderne variant van de oude Indiase miniatuurschilderingen uit de periode 16de-19de eeuw. Je ziet een jonge vrouw op een bed liggen, naast een boompje. Op de hemel boven haar bed hangt een portret van Brad Pitt. Het tijdschrift in haar hand en de foto op het tafeltje naast haar verwijzen naar films waarin hij speelt. Onder meer Seven years in Tibet en Troy. Naast haar bed staan een flesje Coca Cola, ijsblokjes en twee pantoffeltjes. Op het tafeltje staat een verwijzing naar Nederland: een vaas met een tulp erin. Het werk toont de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Waar gaat het over?

Singh Twins maakten het schilderij in 2007 in opdracht van het Tropenmuseum. De opdracht was om te tonen hoe de culturen van India zich verspreid hebben over de wereld. Eerder maakten zij een schilderij dat erg op dit werk lijkt. Dat heet Some like it hot (burning desire). Daarin zwijmelt de vrouw bij een portret van Mel Gibson. Beide werken tonen de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Over de kunstenaars

Singh Twins is een kunstenaarsnaam van de vrouwelijke tweeling Amrit en Rabindra KD Kaur Singh. De zussen zijn geboren in Londen en wonen en werken in (de buurt van) Liverpool. Hun ouders komen uit de Punjab in India. 

"Verlangen naar een ander – verlangen naar iemand die er niet is, is een thema dat je veel terug hoort in liedjes uit allerlei culturen"Tropenmuseum

Tags

Verlangen Brad Pitt India Dromen Omzwervingen Onbereikbare persoon Some like it hot

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken