Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Naar de maan - Marinka

Kunstwerk: Some like it hotter , Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins, Museum: Tropenmuseum

Over de inzending

Voor mij gaat het werk over een verlangen naar iets wat onbereikbaar is, naar iets wat je eigenlijk zou moeten loslaten. Weten dat je moet loslaten is het één maar het ook echt doen is veel lastiger en kan slopend zijn. Dat is waar mijn nummer over gaat. Iets wat was, is niet meer en het beste wat je kan doen is loslaten en doorgaan. In dit alles hou jij altijd de regie en is het dus ook aan jou om die stap te zetten. Anders ga je er aan onderdoor.
Dit werk sprak mij aan omdat het gevoel wat het werk overdraagt heel universeel is. Ik kon mij er in ieder geval in herkennen. En dit is dan ook mijn interpretatie geworden.


Links van de artiest: Website Instagram

Details

1796 Views
2118 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Marinka
Nummer: Naar de maan
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Some like it hotter
Kunstenaar: Kunstwerk door Singh Twins
Museum: Tropenmuseum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Some like it hotter is een moderne variant van de oude Indiase miniatuurschilderingen uit de periode 16de-19de eeuw. Je ziet een jonge vrouw op een bed liggen, naast een boompje. Op de hemel boven haar bed hangt een portret van Brad Pitt. Het tijdschrift in haar hand en de foto op het tafeltje naast haar verwijzen naar films waarin hij speelt. Onder meer Seven years in Tibet en Troy. Naast haar bed staan een flesje Coca Cola, ijsblokjes en twee pantoffeltjes. Op het tafeltje staat een verwijzing naar Nederland: een vaas met een tulp erin. Het werk toont de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Waar gaat het over?

Singh Twins maakten het schilderij in 2007 in opdracht van het Tropenmuseum. De opdracht was om te tonen hoe de culturen van India zich verspreid hebben over de wereld. Eerder maakten zij een schilderij dat erg op dit werk lijkt. Dat heet Some like it hot (burning desire). Daarin zwijmelt de vrouw bij een portret van Mel Gibson. Beide werken tonen de vermenging tussen de Oosterse en Westerse cultuur.

Over de kunstenaars

Singh Twins is een kunstenaarsnaam van de vrouwelijke tweeling Amrit en Rabindra KD Kaur Singh. De zussen zijn geboren in Londen en wonen en werken in (de buurt van) Liverpool. Hun ouders komen uit de Punjab in India. 

"Verlangen naar een ander – verlangen naar iemand die er niet is, is een thema dat je veel terug hoort in liedjes uit allerlei culturen"Tropenmuseum

Tags

Verlangen Brad Pitt India Dromen Omzwervingen Onbereikbare persoon Some like it hot

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken