Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Mantra for Confidence van MOTOWNMONEYGANG jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Mantra for Confidence - MOTOWNMONEYGANG

Kunstwerk: Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8, Kunstenaar: Mark Rothko, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

De geluiden en instrumenten zijn gebaseerd op wat de kleuren en de vormen bij mij opriepen. Een schilderij is slechts verf op een doek als de spirit er niet aangezeten heeft, zo is het ook met muziek.
Het geluid klinkt mat en gedempt omdat in het schilderij de kleurovergangen enigszins in elkaar overlopen. Daarom wilde ik ook ruis in de muziek houden.
Een abstract schilderij zoals deze laat veel ruimte aan de toeschouwer. Zit hij niet lekker in zijn vel, dan zal hij er geen mooie dingen in zien. Ik wil met dit lied de toeschouwer en mijzelf het zelfvertrouwen te geven zodat we los durven te laten en volledig op te gaan in dit schilderij en alle andere mooie dingen om ons heen.


Links van de artiest: Instagram

Details

553 Views
630 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: MOTOWNMONEYGANG
Nummer: Mantra for Confidence
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8
Kunstenaar: Mark Rothko
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Donkere schilderijen zijn niet noodzakelijkerwijs somber. Schilder Mark Rothko is een meester in het laten gloeien van kleuren door ze af te zetten tegen het donker, als kooltjes in een vuur. De randen van de kleurvelden zijn vaag: hij bezemt en borstelt de verdunde verf in vele lagen over elkaar om een diepe toon te bereiken.

Het verhaal achter het werk

Dit schilderij is groot; ervoor staand kan de toeschouwer zichzelf verliezen in de kleuren. Bij Rothko staat de beleving van het werk centraal en de emoties die de kleuren kunnen oproepen. Een overweldigende emotionele ervaring, voor zowel de kunstenaar als het publiek was voor hem de sublieme vorm van inspiratie, die grenst aan een religieuze openbaring. ‘Mensen staan voor mijn schilderijen te huilen, omdat ze dezelfde spirituele ervaring hebben als ik had, toen ik het schilderde’.

De kunstenaar

Mark Rothko werd geboren in Rusland, maar emigreerde als kind in 1913 naar Amerika. Rothko volgde kort een aantal kunstopleidingen, maar was grotendeels een autodidactische kunstenaar. Vanaf 1947 begon Rothko in zijn kenmerkende stijl te schilderen. In de jaren 50 gaat hij gebukt onder depressies en een alcoholverslaving. Dit heeft zijn weerslag op zijn schilderijen, waarin het kleurgebruik donkerder  werd. In 1970 maakte hij een einde aan zijn leven. Zijn ‘colourfield paintings’ zijn wereldberoemd. Er bevinden zich maar twee Rothko’s in Nederlandse collecties.

 

“If you are only moved by color relationships, you are missing the point. I am interested in expressing the big emotions - tragedy, ecstasy, doom.”  - Mark Rothko over Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken