Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Sonic mellow pumpkin pie van Hearing Dogs for Deaf People jouw favoriet? Stem nu!

Sonic mellow pumpkin pie - Hearing Dogs for Deaf People

Kunstwerk: Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8, Kunstenaar: Mark Rothko, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

Het leuke van abstracte kunst is dat iedereen er wat anders inziet. Daarom bedacht ik een 60’s achtige riff zonder figuur en gaf het zijn vorm door middel van pedalen. De gitaren klinken een beetje als een Hammond orgel, daardoor is het surrealistisch. De bas omschrijf ik als een surfende roze olifant die door haaien achterna wordt gezeten, maar een ander hoort er weer iets heel anders. Voor dit nummer hebben we ons dus niet vastgehouden aan een schema of genre. We omschrijven het zelf als ‘Jazzy Hawaiian Punch in the face’.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1592 Views
713 Dagen
94 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Hearing Dogs for Deaf People
Nummer: Sonic mellow pumpkin pie
Genre: Experimenteel
Kunstwerk: Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8
Kunstenaar: Mark Rothko
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat je ziet

Donkere schilderijen zijn niet noodzakelijkerwijs somber. Schilder Mark Rothko is een meester in het laten gloeien van kleuren door ze af te zetten tegen het donker, als kooltjes in een vuur. De randen van de kleurvelden zijn vaag: hij bezemt en borstelt de verdunde verf in vele lagen over elkaar om een diepe toon te bereiken.

Het verhaal achter het werk

Dit schilderij is groot; ervoor staand kan de toeschouwer zichzelf verliezen in de kleuren. Bij Rothko staat de beleving van het werk centraal en de emoties die de kleuren kunnen oproepen. Een overweldigende emotionele ervaring, voor zowel de kunstenaar als het publiek was voor hem de sublieme vorm van inspiratie, die grenst aan een religieuze openbaring. ‘Mensen staan voor mijn schilderijen te huilen, omdat ze dezelfde spirituele ervaring hebben als ik had, toen ik het schilderde’.

De kunstenaar

Mark Rothko werd geboren in Rusland, maar emigreerde als kind in 1913 naar Amerika. Rothko volgde kort een aantal kunstopleidingen, maar was grotendeels een autodidactische kunstenaar. Vanaf 1947 begon Rothko in zijn kenmerkende stijl te schilderen. In de jaren 50 gaat hij gebukt onder depressies en een alcoholverslaving. Dit heeft zijn weerslag op zijn schilderijen, waarin het kleurgebruik donkerder  werd. In 1970 maakte hij een einde aan zijn leven. Zijn ‘colourfield paintings’ zijn wereldberoemd. Er bevinden zich maar twee Rothko’s in Nederlandse collecties.

 

“If you are only moved by color relationships, you are missing the point. I am interested in expressing the big emotions - tragedy, ecstasy, doom.”  - Mark Rothko over Grijs, oranje op kastanjebruin, nr. 8

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken