Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Meditation III (Tower Of Babel) van Camu jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Meditation III (Tower Of Babel) - Camu

Kunstwerk: Toren van Babel, Kunstenaar: Kunstwerk door Pieter Bruegel , Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

De toorn van God is neergedaald in de toren van Babel. De echo raast door de gangen van de toren en verspreid zich over het land, en treft allen die ooit zo hoogmoedig waren in een allesvernietigende massa van geluid, en laat niets anders dan leegte over..


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1447 Views
1374 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Camu
Nummer: Meditation III (Tower Of Babel)
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: Toren van Babel
Kunstenaar: Kunstwerk door Pieter Bruegel
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Waar zie je?

Op dit beroemde schilderij verbeeldt Bruegel het bijbelverhaal over de overmoed van de mensheid en de Babylonische spraakverwarring. Hij liet zich in Rome door het Colosseum inspireren voor zijn toren uit de oudheid. Het immense bouwwerk reikt tot in de wolken. De mensen krioelen als mieren op en rond het gebouw. In het Kunsthistorisches Museum in Wenen hangt een andere versie van dit meesterwerk.

Waar gaat het over?

De hoogmoedige mensen van Babylon bouwden een toren die tot in de hemel moest reiken. Toen God daar genoeg van had, strafte hij ze met de spreekwoordelijk geworden spraakverwarring. Zij verloren hun gemeenschappelijke taal en verstonden elkaar niet meer. Bij Bruegel drijven de wolken al voorbij het reusachtige gevaarte. De schepen in de haven zijn net notendoppen en de mensen mieren. Daarbij past eigenlijk bescheidenheid.    
    

Over de kunstenaar

Pieter Bruegel (1525 - 1569) werd geboren in of nabij Breda. Vanaf 1551 werkte hij in Antwerpen, destijds één van de de belangrijkste steden van West-Europa. In 1552 of 1553 reisde hij via Frankrijk naar Italië, tot aan Sicilië. Na 1560 ging hij in Brussel werken, waar hij trouwde met de dochter van zijn vermoedelijke leermeester Pieter Coecke van Aelst. Aanvankelijk maakte hij vooral landschappen, maar later overheersten de figuurstukken met godsdienstige, belerende of satirische onderwerpen. Door de laatste twee onderwerpen verwierf hij de bijnaam 'Boeren Bruegel'. Pieter Bruegel de Oude was de stamvader van een schildersdynastie waarvan zijn zonen Pieter Brueghel de Jonge, genaamd 'Helse Breughel', Jan Brueghel de Oude, genaamd 'Fluwelen Brueghel', en zijn kleinzonen Jan Brueghel de Jonge en David Teniers de Jonge deel uitmaken.


"Breugel liet zich in Rome door het Colosseum inspireren voor zijn toren" Museum Boijmans Van Beuningen

Tags

Babylon Toren Bijbel Christendom Religie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken