Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is The Descendants van Pictura Poesis jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

The Descendants - Pictura Poesis

Kunstwerk: Toren van Babel, Kunstenaar: Kunstwerk door Pieter Bruegel , Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

Instrumentaal is het nummer gebaseerd op een enkele melodie welke in diverse varianten wordt vertolkt door de verschillende instrumenten. De opbouw is rustig met veel subtiele verschillen tussen de elementen. Naarmate de muziek vordert komen alle voorgaande elementen samen tot een gecontroleerde chaos welke de Bijbelse spraakverwarring, die overigens ook in woord is uitgebeeld symboliseert. Tekstueel vertolken we de originele Bijbelse tekst naar een simpele rijm in het Engels. Deze wordt afgewisseld met gesproken Latijn geciteerd uit Genesis. Het nummer wordt vanuit 3 personages gezongen: Nimrod, God en een verteller. In de muziek is dit terug te vinden in het per thema gekozen timbre. Ervaar met dit nummer op geheel nieuwe wijze het verhaal van de toren van Babel.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

2947 Views
1370 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Pictura Poesis
Nummer: The Descendants
Genre: Overig
Kunstwerk: Toren van Babel
Kunstenaar: Kunstwerk door Pieter Bruegel
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Waar zie je?

Op dit beroemde schilderij verbeeldt Bruegel het bijbelverhaal over de overmoed van de mensheid en de Babylonische spraakverwarring. Hij liet zich in Rome door het Colosseum inspireren voor zijn toren uit de oudheid. Het immense bouwwerk reikt tot in de wolken. De mensen krioelen als mieren op en rond het gebouw. In het Kunsthistorisches Museum in Wenen hangt een andere versie van dit meesterwerk.

Waar gaat het over?

De hoogmoedige mensen van Babylon bouwden een toren die tot in de hemel moest reiken. Toen God daar genoeg van had, strafte hij ze met de spreekwoordelijk geworden spraakverwarring. Zij verloren hun gemeenschappelijke taal en verstonden elkaar niet meer. Bij Bruegel drijven de wolken al voorbij het reusachtige gevaarte. De schepen in de haven zijn net notendoppen en de mensen mieren. Daarbij past eigenlijk bescheidenheid.    
    

Over de kunstenaar

Pieter Bruegel (1525 - 1569) werd geboren in of nabij Breda. Vanaf 1551 werkte hij in Antwerpen, destijds één van de de belangrijkste steden van West-Europa. In 1552 of 1553 reisde hij via Frankrijk naar Italië, tot aan Sicilië. Na 1560 ging hij in Brussel werken, waar hij trouwde met de dochter van zijn vermoedelijke leermeester Pieter Coecke van Aelst. Aanvankelijk maakte hij vooral landschappen, maar later overheersten de figuurstukken met godsdienstige, belerende of satirische onderwerpen. Door de laatste twee onderwerpen verwierf hij de bijnaam 'Boeren Bruegel'. Pieter Bruegel de Oude was de stamvader van een schildersdynastie waarvan zijn zonen Pieter Brueghel de Jonge, genaamd 'Helse Breughel', Jan Brueghel de Oude, genaamd 'Fluwelen Brueghel', en zijn kleinzonen Jan Brueghel de Jonge en David Teniers de Jonge deel uitmaken.


"Breugel liet zich in Rome door het Colosseum inspireren voor zijn toren" Museum Boijmans Van Beuningen

Tags

Babylon Toren Bijbel Christendom Religie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken