Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Balance - Featherweights

Kunstwerk: Dag en nacht, Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Wij hebben voor Escher's ‘Dag en Nacht’ gekozen omdat wij een directe link zagen tussen onze naam ‘Featherweights’ en de ganzen in het kunstwerk. Daarnaast spreekt het werk van Escher ons erg aan, omdat we vaak in de buurt zijn van de Arnhemse school, waar het trappenhuis van Escher's kunstwerk 'Relativiteit' op geïnspireerd is.
Wat opvalt in het kunstwerk Dag en Nacht, is het yin & yang idee. Wij interpreteerde het als het lelijke in de dag en het mooie in de nacht. Met deze gedachte hebben wij het nummer geschreven. Ons verhaal speelt zich af in 1938 in het polder dorpje dat te zien is. Het gaat in dit geval over de dag en nacht die beleefd wordt door een fictief persoon. Als luisteraar word je in een positie geplaatst, waarin je zelf zal moeten ontdekken wat voor persoon de personage is en wat hij heeft meegemaakt.
Qua muziek hebben we instrumenten gekozen die rond de jaren 30 veel voorkomend waren.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

2231 Views
1252 Dagen
2 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Featherweights
Nummer: Balance
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Dag en nacht
Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Onze hersenen kunnen dit kunstwerk nooit in één keer waarnemen: we kijken altijd óf naar de zwarte vogels óf naar de witte. Dat gegeven verbindt M.C. Escher aan de even onlosmakelijk aan elkaar verbonden dag en nacht. Vrienden en kennissen vinden de prent aanvankelijk maar ‘eigenaardig’. Toch wordt het uiteindelijk een van Eschers bestverkopende prenten

Het verhaal achter het werk
Met zijn beroemde houtsneden en etsen neemt Escher ons mee op reis door een wereld die niet bestaat en nooit kán bestaan. We zien gangen en trappen die nergens heen gaan, onwaarschijnlijke spiegelingen en onmogelijke hoeken. Eschers kunstwerken doen denken aan droomwerelden en hallucinaties, en maken het onvoorstelbare opeens voorstelbaar.

Over de kunstenaar
Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is een van de beroemdste kunstenaars van Nederland. Zijn mathematische voorstellingen en onmogelijke werelden zijn alom bekend. Weinigen weten echter dat hij ook een avonturier was die tijdens zijn leven heel wat af reisde.
Escher brengt een groot deel van zijn leven door in het buitenland. Zijn liefde voor onbekende vergezichten brengt hem in onherbergzame Italiaanse streken, op vrachtschepen langs onbekende kusten en in rijkversierde, Moorse paleizen. Via Zwitserland en Brussel belandt hij uiteindelijk in Baarn.
In zijn beroemde werken komt alles samen. Ze zijn de som van de plekken die hij zag, de technieken die hij leerde en de wijze waarop hij zijn omgeving in zich opnam.

 

M.C. Escher’s ‘Dag en Nacht’ © The M.C. Escher Company, Baarn. Alle rechten voorbehouden. www.mcescher.com

Tags

Droom Reis Reizen

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken