Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Shades of Light van Liza Borst jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

Shades of Light - Liza Borst

Kunstwerk: Dag en nacht, Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Dag en nacht. De schaduwen van het licht. De contrasten tussen majeur en mineur geven dag en nacht weer.


Links van de artiest: Website Instagram

Details

445 Views
135 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Liza Borst
Nummer: Shades of Light
Genre: Klassiek
Kunstwerk: Dag en nacht
Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Onze hersenen kunnen dit kunstwerk nooit in één keer waarnemen: we kijken altijd óf naar de zwarte vogels óf naar de witte. Dat gegeven verbindt M.C. Escher aan de even onlosmakelijk aan elkaar verbonden dag en nacht. Vrienden en kennissen vinden de prent aanvankelijk maar ‘eigenaardig’. Toch wordt het uiteindelijk een van Eschers bestverkopende prenten

Het verhaal achter het werk
Met zijn beroemde houtsneden en etsen neemt Escher ons mee op reis door een wereld die niet bestaat en nooit kán bestaan. We zien gangen en trappen die nergens heen gaan, onwaarschijnlijke spiegelingen en onmogelijke hoeken. Eschers kunstwerken doen denken aan droomwerelden en hallucinaties, en maken het onvoorstelbare opeens voorstelbaar.

Over de kunstenaar
Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is een van de beroemdste kunstenaars van Nederland. Zijn mathematische voorstellingen en onmogelijke werelden zijn alom bekend. Weinigen weten echter dat hij ook een avonturier was die tijdens zijn leven heel wat af reisde.
Escher brengt een groot deel van zijn leven door in het buitenland. Zijn liefde voor onbekende vergezichten brengt hem in onherbergzame Italiaanse streken, op vrachtschepen langs onbekende kusten en in rijkversierde, Moorse paleizen. Via Zwitserland en Brussel belandt hij uiteindelijk in Baarn.
In zijn beroemde werken komt alles samen. Ze zijn de som van de plekken die hij zag, de technieken die hij leerde en de wijze waarop hij zijn omgeving in zich opnam.

Tags

Droom Reis Reizen

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken