Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Dag/Nacht - DANYTHA

Kunstwerk: Dag en nacht, Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher, Museum: Fries Museum

Over de inzending

Contrast. Waar voor mij donkere aspecten overheersen en de balans wordt verstoord. Ik wil een lijn trekken tussen Yin en Yang. Hand in hand, in balans, zal ik de rust erkennen. 

Ik moest ruimte creëren om de dag ruimte te kunnen geven. In veel slapeloze nachten is de nacht voor mij te sterk geworden. Door het te relativeren en het via deze track, net als Escher, het wiskundig te bekijken ben ik rijker geworden en heb ik mijn vrijheid gevonden.

Side note:
J Magic stuurde mij deze gekke gekke beat en ik begon gelijk te schrijven over Dag en Nacht. Een dag en nacht later zag ik dat hij mij in de competitie post op IG had getagd. Was gelijk om en wou deze uitdaging aan gaan... dus ik scrollen tussen alle kunstwerken. Het kunstwerk van Escher trok mij gelijk aan omdat ik hem herkende van de dokterspraktijk van vroeger, waar een kopie hing. En toen zag ik de titel van zijn werk, Dag en Nacht. #universe


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1340 Views
1240 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: DANYTHA
Nummer: Dag/Nacht
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Dag en nacht
Kunstenaar: Maurits Cornelis Escher
Museum: Fries Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Onze hersenen kunnen dit kunstwerk nooit in één keer waarnemen: we kijken altijd óf naar de zwarte vogels óf naar de witte. Dat gegeven verbindt M.C. Escher aan de even onlosmakelijk aan elkaar verbonden dag en nacht. Vrienden en kennissen vinden de prent aanvankelijk maar ‘eigenaardig’. Toch wordt het uiteindelijk een van Eschers bestverkopende prenten

Het verhaal achter het werk
Met zijn beroemde houtsneden en etsen neemt Escher ons mee op reis door een wereld die niet bestaat en nooit kán bestaan. We zien gangen en trappen die nergens heen gaan, onwaarschijnlijke spiegelingen en onmogelijke hoeken. Eschers kunstwerken doen denken aan droomwerelden en hallucinaties, en maken het onvoorstelbare opeens voorstelbaar.

Over de kunstenaar
Maurits Cornelis Escher (1898-1972) is een van de beroemdste kunstenaars van Nederland. Zijn mathematische voorstellingen en onmogelijke werelden zijn alom bekend. Weinigen weten echter dat hij ook een avonturier was die tijdens zijn leven heel wat af reisde.
Escher brengt een groot deel van zijn leven door in het buitenland. Zijn liefde voor onbekende vergezichten brengt hem in onherbergzame Italiaanse streken, op vrachtschepen langs onbekende kusten en in rijkversierde, Moorse paleizen. Via Zwitserland en Brussel belandt hij uiteindelijk in Baarn.
In zijn beroemde werken komt alles samen. Ze zijn de som van de plekken die hij zag, de technieken die hij leerde en de wijze waarop hij zijn omgeving in zich opnam.

 

M.C. Escher’s ‘Dag en Nacht’ © The M.C. Escher Company, Baarn. Alle rechten voorbehouden. www.mcescher.com

Tags

Droom Reis Reizen

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken