Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Dimitri Transient van Rulisound62 jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Dimitri Transient - Rulisound62

Kunstwerk: De vermoorde tsarevich Dmitry, Kunstenaar: Kunstwerk door Mikhail Nesterov, Museum: Drents Museum

Motivatie van de artiest

Het schilderij "de vermoorde Tsarevich Dimitri" spreekt mij erg aan. Ik ben altijd al gefascineerd geweest met de overgang van leven naar dood. Hoewel heel keurig geschilderd, voel je de surrealistische onderlaag. Dimitri is in zijn onschuld gestorven. De reden van zijn dood is niet bekend. Waarschijnlijk is hij vermoord. De Tsaren waren wreed in die tijd en zouden zelfs familieleden ombrengen.
Ik heb getracht de sereniteit, de onschuld, het onzichtbare te vatten in geluid. Enerzijds voel ik een lichtheid, anderzijds een duisternis.
Mijn benadering is amorf. Met bewegende klankkleuren probeer ik zo dicht mogelijk bij het gevoel van het schilderij te komen.
Ga met me mee en beleef de transitie van Dimitri.
Links van de artiest: Facebook

Details

1201 Views
1187 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Rulisound62
Nummer: Dimitri Transient
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: De vermoorde tsarevich Dmitry
Kunstenaar: Kunstwerk door Mikhail Nesterov
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Nesterov toont met dit schilderij het wonder van de verschijning van de tsarenzoon (tsaverich) Dmitry als een mystiek visioen. De kunstenaar verwijst hierbij naar het volksgeloof dat geesten van overledenen nog negen dagen op de aarde blijven en hun naasten niet verlaten. Aangetrokken door een mysterieuze kracht bezoekt Dmitry ongehoord en ongezien de plaats waar hij nog niet zo lang geleden zijn aardse leven leidde.

Waar gaat het over?

Dit schilderij is geïnspireerd op het drama Boris Godunov van Alexander Pushkin. Ivan de Verschrikkelijke was van 1547 tot zijn dood in 1584 de tsaar van Rusland. Toen hij overleed, werd Dmitry, zijn eerste zoon, de troonopvolger. Maar, Dmitry komt op achtjarige leeftijd al om het leven, waardoor zijn jongere broertje Ivan de opvolger wordt. Waardoor Dmitry overlijdt, is onduidelijk Als gevolg hiervan wordt Dmitry heilig verklaard door de orthodoxe kerk. Volgens de meest gangbare lezing wordt Dmitry vermoord. De dood opent voor invloedrijke aristocraten namelijk de weg naar de Russische troon. Voor het Russische volk blijft Dmitry nog altijd het symbool van een onschuldig slachtoffer.

Over de kunstenaar

Mikhail Vasiljevitsj Nesterov (1862-1942, Rusland), studeerde aan de Moskouse school voor schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. In 1889 sloot hij zich aan bij de Peredvizhniki (de zwervers). Hij maakte veel portretten van Russische intellectuelen waaronder Lev Tolstoj, Sergej Boelgakov en Pavel Florenski.

"De kunstenaar verwijst met het schilderij naar het volksgeloof dat geesten van overledenen nog negen dagen op de aarde blijven en hun naasten niet verlaten."  Drents Museum

Tags

Macht Moord Visioenen Wonderen Tsaar

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken