Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Fix Me - YARA

Kunstwerk: Acephalic, Kunstenaar: Elisabet Stienstra, Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Over de inzending

Mijn lied gaat over de onzekerheden en twijfels van een vrouw. In dit geval ben ik deze vrouw. Ik wil me laten zien, ik wil me laten horen, maar ook rekening houden met iedereen om me heen. Empathie is zo ontzettend belangrijk, zolang dat je eigen mening niet in de weg gaat zitten. Of moet je juist je mening wegzetten om iemand anders tevreden te stellen? Schaamte voor de allerkleinste dingen die je dwars zitten, maar juist dit maakt deze kleine dingen steeds groter en groter. Je verschuilen voor de wereld om er zeker van te zijn dat er niks verkeerd kan gaan, maar niet stil willen blijven en ongehoord zijn. Vrouw zijn is complex, zelfs tot in de kleinste dingen.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

3685 Views
1241 Dagen
759 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: YARA
Nummer: Fix Me
Genre: Indie
Kunstwerk: Acephalic
Kunstenaar: Elisabet Stienstra
Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een vrouwvormig achterovergebogen sculptuur, staande op een tafel.

Het verhaal achter het werk en de kunstenaar
De vrouw staat centraal in het werk van beeldhouwster Elisabet Stienstra. Ze bevraagt de rol en representatie van de vrouw, en hoe die door de tijd heen aan verandering onderhevig is. Ook religieuze elementen boeien Stienstra en zien we regelmatig terug in haar werk.

Door te kiezen voor levensgrote sculpturen, meent Stienstra dat haar werk zich beter verhoudt tot de beschouwer en uitnodigt tot een dialoog. In haar oeuvre gaat het niet om grote, algemene statements, maar juist om subjectiviteit en intieme gevoelens.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Het sculptuur van Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) is een uitdagende. Enerzijds heeft het de zachte, verwelkomende vormen van het vrouwelijk lichaam, anderzijds zijn de abstracte, hoekige armen en afwezigheid van een hoofd afstandelijk en anoniem. Graag zouden we het werk muzikaal geïnterpreteerd zien door een vrouwelijke artiest, die de innerlijke wereld van dit beeldhouwwerk een geluid geeft.

“Zoals in veel van mijn beelden, toon ik het vrouwelijk lichaam niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar toon ik ook aspecten die emotioneel oncomfortabel zijn: in positieve en negatieve zin. Aan de ene kant verwonderd zijn over de schoonheid van het lichaam, maar ook aandacht houden voor wat een mens kan overkomen of aanrichten.” - Elisabet Stienstra

Tags

Vrouw Innerlijke wereld

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken