Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Onmogelijke Pose - Frances Frigga Ostara

Kunstwerk: Acephalic, Kunstenaar: Elisabet Stienstra, Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Over de inzending

Het beeld van Elisabet Stienstra maakte onmiddellijk de kreet 'onmogelijke pose’ in me los. Ik wilde al langere tijd schrijven over vrouw zijn en dit beeld liet me geen ruimte voor iets anders.

De verschillende materialen; brons, gips, hout en de hele uitstraling van het beeld, de pose, het lichaam zonder hoofd, dat alles zegt me iets over hard en zacht zijn. Over kwetsbaar zijn en feminist. Over zintuiglijkheid en je 'hoofd' verliezen. Wat mij betreft is het een soort mantra geworden.

Raymond Deirkauf heeft het nummer geproduceerd. Hij is verantwoordelijk voor de synths, de drums, de airy sound. Ik wilde dit nummer uitbrengen onder een nieuwe naam, Frances Frigga Ostara, die staat voor vrijheid, kracht en lente.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1510 Views
1241 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Frances Frigga Ostara
Nummer: Onmogelijke Pose
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Acephalic
Kunstenaar: Elisabet Stienstra
Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een vrouwvormig achterovergebogen sculptuur, staande op een tafel.

Het verhaal achter het werk en de kunstenaar
De vrouw staat centraal in het werk van beeldhouwster Elisabet Stienstra. Ze bevraagt de rol en representatie van de vrouw, en hoe die door de tijd heen aan verandering onderhevig is. Ook religieuze elementen boeien Stienstra en zien we regelmatig terug in haar werk.

Door te kiezen voor levensgrote sculpturen, meent Stienstra dat haar werk zich beter verhoudt tot de beschouwer en uitnodigt tot een dialoog. In haar oeuvre gaat het niet om grote, algemene statements, maar juist om subjectiviteit en intieme gevoelens.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Het sculptuur van Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) is een uitdagende. Enerzijds heeft het de zachte, verwelkomende vormen van het vrouwelijk lichaam, anderzijds zijn de abstracte, hoekige armen en afwezigheid van een hoofd afstandelijk en anoniem. Graag zouden we het werk muzikaal geïnterpreteerd zien door een vrouwelijke artiest, die de innerlijke wereld van dit beeldhouwwerk een geluid geeft.

“Zoals in veel van mijn beelden, toon ik het vrouwelijk lichaam niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar toon ik ook aspecten die emotioneel oncomfortabel zijn: in positieve en negatieve zin. Aan de ene kant verwonderd zijn over de schoonheid van het lichaam, maar ook aandacht houden voor wat een mens kan overkomen of aanrichten.” - Elisabet Stienstra

Tags

Vrouw Innerlijke wereld

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken