Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

On my own - Kyra

Kunstwerk: Acephalic, Kunstenaar: Elisabet Stienstra, Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Over de inzending

Als jonge vrouw snap ik wat de maakster bedoeld met het conflict tussen de emotionele kant en de rol van een vrouw in de maatschappij. Toen ik het beeld zag moest ik meteen denken aan een eigen ervaring. Ik was in een relatie met een jongen die me eigenlijk alleen wilde als hulpje, me behandelde als speelgoed en ik maar mooi moest zitten en er leuk uit moest zien. Ik mocht niks voelen, vinden of zeggen. Hou maar je mond, doe me een plezier en ga dan maar weer weg. Ik voelde me in een hoekje gepropt en zat niet meer lekker in mijn vel. Die gedachte heb ik verwoord in dit lied. Door statige klanken te gebruiken die passen bij het hoekige van het beeld gecombineerd met zachte klanken van een emotionele vrouw hoop ik hiermee over te brengen dat een vrouw vrouw mag zijn en haar leven mag leven op haar eigen manier.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1081 Views
1241 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Kyra
Nummer: On my own
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Acephalic
Kunstenaar: Elisabet Stienstra
Museum: Kunstlinie Almere Flevoland

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je
Een vrouwvormig achterovergebogen sculptuur, staande op een tafel.

Het verhaal achter het werk en de kunstenaar
De vrouw staat centraal in het werk van beeldhouwster Elisabet Stienstra. Ze bevraagt de rol en representatie van de vrouw, en hoe die door de tijd heen aan verandering onderhevig is. Ook religieuze elementen boeien Stienstra en zien we regelmatig terug in haar werk.

Door te kiezen voor levensgrote sculpturen, meent Stienstra dat haar werk zich beter verhoudt tot de beschouwer en uitnodigt tot een dialoog. In haar oeuvre gaat het niet om grote, algemene statements, maar juist om subjectiviteit en intieme gevoelens.

Waarom uitgekozen voor Art Rocks?
Het sculptuur van Elisabet Stienstra (Gasselternijveen, 1967) is een uitdagende. Enerzijds heeft het de zachte, verwelkomende vormen van het vrouwelijk lichaam, anderzijds zijn de abstracte, hoekige armen en afwezigheid van een hoofd afstandelijk en anoniem. Graag zouden we het werk muzikaal geïnterpreteerd zien door een vrouwelijke artiest, die de innerlijke wereld van dit beeldhouwwerk een geluid geeft.

“Zoals in veel van mijn beelden, toon ik het vrouwelijk lichaam niet alleen fysiek aantrekkelijk, maar toon ik ook aspecten die emotioneel oncomfortabel zijn: in positieve en negatieve zin. Aan de ene kant verwonderd zijn over de schoonheid van het lichaam, maar ook aandacht houden voor wat een mens kan overkomen of aanrichten.” - Elisabet Stienstra

Tags

Vrouw Innerlijke wereld

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken