Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Heaven van BrooksJourney jouw favoriet? Stem nu!

Heaven - BrooksJourney

Kunstwerk: Zicht uit het ouderlijk huis II, Kunstenaar: Kunstwerk door Hans Hoekstra, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Het Kunstwerk laat duidelijk zien dat de jongeman zit een duistere moment zit en nadenkt over zijn situatie en dat inspireerde mij om de track heaven te produceren. Het verband tussen het kunstwerk en de track is dat brooks spreekt vanuit de jongeman en zijn situatie bespreekt en zichzelf motiveert om zijn situatie te verbeteren.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

3077 Views
1447 Dagen
10 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: BrooksJourney
Nummer: Heaven
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Zicht uit het ouderlijk huis II
Kunstenaar: Kunstwerk door Hans Hoekstra
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

In een Hollandse woning in een typische nieuwbouwwijk uit de jaren tachtig zit een jongeman verveeld voor het raam. Buiten schijnt de zon, maar de straten zijn leeg. Het beeld lijkt bijna tijdloos, wie zit nou niet soms zo voor het raam de dag te overpeinzen?

Waar gaat het over?

De kunstenaar confronteert je met de lege momenten in het leven. Alles is bewust vlak en houterig geschilderd. De kwetsbaarheid van de mens wordt benadrukt in de schilderijen van deze jonge kunstenaar. Bewuste keuzes in compositie, vormen en kleurvlakken versterken dit gegeven. Hans Hoekstra is een van de jonge realisten die door het Mondriaan Fonds en het Drents Museum in staat worden gesteld om te werken, verkopen en exposeren.

Over de kunstenaar

Hans Hoekstra (1983) studeerde aan Academie Minerva in Groningen (2003-2007), Kunstacademie Düsseldorf (2005-2006) en De Ateliers in Amsterdam (2007-2009). Waar in zijn vroege werk vooral de aandacht voor de houding van het menselijke lichaam centraal staat met hoekige en houterige gestaltes, brengt Hoekstra in zijn nieuwste werk het interieur en de relatie binnen-buiten nadrukkelijk in beeld. Zijn ervaring van de zichtbare werkelijkheid vormt het uitgangspunt.

"Ik vind het interessant om de mens te deformeren tot een soort bouwwerk" Hans Hoekstra

Tags

Verveling Eenzaamheid Leegte Kwetsbaarheid

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken