Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is HOME van RAWLING jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

HOME - RAWLING

Kunstwerk: Zicht uit het ouderlijk huis II, Kunstenaar: Kunstwerk door Hans Hoekstra, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Dit schilderij draait bij mij een en al om het vastleggen van het moment. Het neemt mij mee in een bepaalde 'vibe'. Lege, verlaten, stille straten. Een knus, vertrouwelijk ingericht huis. Even in de luie stoel een moment voor jezelf. Het roept een vertrouwelijk gevoel op voor mij. Het gevoel dat je thuis kan noemen. In deze setting heb ik mij laten inspireren voor mijn nummer. Velen mensen kennen de zegen van zo'n plek. Het kan je geliefde zijn, het kan je ouderlijk huis zijn of wherever. Ik heb dit gevoel vertaald naar een song: that wherever i'll go, i know i got somebody to call home...


Links van de artiest: Instagram

Details

1036 Views
1323 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: RAWLING
Nummer: HOME
Genre: Electronic/Ambient
Kunstwerk: Zicht uit het ouderlijk huis II
Kunstenaar: Kunstwerk door Hans Hoekstra
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

In een Hollandse woning in een typische nieuwbouwwijk uit de jaren tachtig zit een jongeman verveeld voor het raam. Buiten schijnt de zon, maar de straten zijn leeg. Het beeld lijkt bijna tijdloos, wie zit nou niet soms zo voor het raam de dag te overpeinzen?

Waar gaat het over?

De kunstenaar confronteert je met de lege momenten in het leven. Alles is bewust vlak en houterig geschilderd. De kwetsbaarheid van de mens wordt benadrukt in de schilderijen van deze jonge kunstenaar. Bewuste keuzes in compositie, vormen en kleurvlakken versterken dit gegeven. Hans Hoekstra is een van de jonge realisten die door het Mondriaan Fonds en het Drents Museum in staat worden gesteld om te werken, verkopen en exposeren.

Over de kunstenaar

Hans Hoekstra (1983) studeerde aan Academie Minerva in Groningen (2003-2007), Kunstacademie Düsseldorf (2005-2006) en De Ateliers in Amsterdam (2007-2009). Waar in zijn vroege werk vooral de aandacht voor de houding van het menselijke lichaam centraal staat met hoekige en houterige gestaltes, brengt Hoekstra in zijn nieuwste werk het interieur en de relatie binnen-buiten nadrukkelijk in beeld. Zijn ervaring van de zichtbare werkelijkheid vormt het uitgangspunt.

"Ik vind het interessant om de mens te deformeren tot een soort bouwwerk" Hans Hoekstra

Tags

Verveling Eenzaamheid Leegte Kwetsbaarheid

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken