Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Julia van Cashmyra jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Julia - Cashmyra

Kunstwerk: Zonder titel, Kunstenaar: Kunstwerk door Simon Schrikker, Museum: Drents Museum

Motivatie van de artiest

Het kunstwerk ‘’zonder titel’’ van Schrikker sprak mij direct aan toen ik het voorbij zag komen in de promotie van Art Rocks. De afgebeelde hond zit vol met emoties en de achtergrond roept veel spanning op.
Het nummer ‘’Julia’’ is aan de ene kant het verhaal van een zwangere vrouw die de ziekte rode hond oploopt en aan de andere kant is het een verhaal over woede die je blind maakt.
Deze combinatie zorgde ervoor dat ik geen gevoelig en melancholisch liedje wilde schrijven, maar iets met wat meer pit.
Uiteindelijk, al ben je soms een pure brok woede, of loop je ondanks waarschuwingen een ziekte op, het is niet alsof niemand nog iets om jou geeft.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1505 Views
1200 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Cashmyra
Nummer: Julia
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Zonder titel
Kunstenaar: Kunstwerk door Simon Schrikker
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Als je deze woeste rode hond van Simon Schrikker (1973) één keer hebt gezien, staat hij op je netvlies gegrift. Het lijkt wel of hij rechtstreeks uit de hel is weggelopen en of hij met bloed geschilderd is.

Waar gaat het over?

"Altijd maar weer die honden", verzuchtte Schrikker. Toch blijft hij elke keer bij de hond uitkomen. Dreiging, woede en luiheid zijn allemaal kwaliteiten van de mens die volgens hem in een hondenlijf sterker zichtbaar worden. Schrikker sluit daarbij op een heel eigentijdse manier aan bij de klassieke dierparabels. Zijn honden staan symbool voor het grimmige gedrag van de mens en maken dat op de meest confronterende wijze zichtbaar.

Over de kunstenaar

Simon Schrikker (1973) werd geboren in Utrecht en volgde zijn opleiding aan Kunstacademie Minerva in Groningen. Inmiddels woont en werkt Schrikker in Rotterdam. De kunstenaar houdt van de dierlijke combinatie van onschuld en waakzaamheid. Het idee dat verf iets achter de werkelijkheid uitdrukt, en dat schilderkunst leeft, is essentieel in Schrikkers oeuvre.

"Schrikker toont graag de rijkdom van de verf. Hij zegt daarover: ‘Verf is organisch, schilderkunst leeft. Daar gaat het om, een afspiegeling van het leven"Drents Museum

Tags

Dreiging Woede Luiheid Waakzaamheid

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken