Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Maan bij Avond - Sammie Sedano

Kunstwerk: Maan bij avond, Kunstenaar: Hendrik Willem Mesdag, Museum: Panorama Mesdag

Over de inzending

Net zoals Hendrick Willem is Sammie Sedano gefascineerd door maangezichten, ook zijn nummer spelen zich voornamelijk af in de nacht. Met voorgaande projecten zoals 'De Nachtapotheker' en 'Nightshop' voelde Sammie een vertrouwde connectie met de maker en kon hij zich vinden in de inspiratie die Hendrick Willem kreeg van de dit dagdeel. 'Maan bij avond', de titel alleen al brengt een hele 'vibe' met zich mee die Sammie en M3 ook voelde bij het maken van het nummer. Het schilderij straalt 'rust' maar ook hectiek tegelijk uit. De wilde golven en donkere wolken hebben iets mysterieus. Zo zijn zij de studio ingestapt en hebben ze persoonlijke herinneringen weten te matchen met het beeld. Doormiddel van sound effects, referenties en melodieën en hebben Sammie Sedano en M3 het schilderij proberen over te brengen bij de luisteraar. De track is speciaal gemaakt en geüpload voor Art Rocks competitie 2020.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1968 Views
1284 Dagen
41 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Sammie Sedano
Nummer: Maan bij Avond
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Maan bij avond
Kunstenaar: Hendrik Willem Mesdag
Museum: Panorama Mesdag

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het werk
Hendrik Willem was gefascineerd door maangezichten en heeft er vele geschilderd. In dit schilderij laat hij de maan spiegelen in het water. Zo wordt het oog van de beschouwer geleid van dichtbij de zee naar verderaf op de horizon. Daarvandaan gaat de blik naar de maan en de donkere stapelwolken, en hun terugkaatsing op de schimmige bomschuiten.

Bijzondere weetjes
Voor dit schilderij keek Hendrik Willem goed naar werk van de Franse kunstenaar Daubigny uit zijn eigen verzameling. Hij probeerde de lucht met eenzelfde soort verfstreken en kleuren aan te brengen.

Over de kunstenaar
Na enige jaren in het bankbedrijf van zijn vader, begon Hendrik Willem Mesdag (1831-1915) op zijn 35ste een loopbaan als kunstenaar. Om zich verder in de kunst te bekwamen, ontving hij in Brussel lessen van de Nederlandse schilder Willem Roelofs. In 1869 vestigde hij zich dicht bij de kust, in Den Haag. De Noordzee werd zijn hoofdthema, het Scheveningse strand zijn favoriete werkstek. Vanuit een vaste hotelkamer schetste hij de zee in al haar stemmingen: dreigend, vredig en spookachtig. Deze voorstudies werkte hij in zijn atelier uit tot schilderijen. De nadruk legde hij op het steeds veranderende spel tussen lucht, licht en water.

Tags

Maan Bomschuiten Lucht Daubigny Noordzee Scheveningen Licht Water

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken