Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Oh Gravity - Clown

Kunstwerk: La vengeance de Hop-Frog, Kunstenaar: Kunstwerk door James Ensor, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Ik ben Hopfrog. Ik heb een gescheurde meniscus en kan niet meer lopen. dat hinkelen was niet voor de show. En ik ben een clown/nar en maak vaker liedjes bij verhaaltjes en tekeningen in outfit. de drie onderdelen van mijn lied beschrijven ieder een andere scene uit het verhaal van hopfrog. tekst/lied/zang/piano spel ben ik allemaal zelf.


Links van de artiest: Facebook

Details

3127 Views
2194 Dagen
20 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Clown
Nummer: Oh Gravity
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: La vengeance de Hop-Frog
Kunstenaar: Kunstwerk door James Ensor
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

In een stampvol theater zijn de gemoederen verhit: brandende apen in de lucht! 

Waar gaat het over?

James Ensor verbeeldt hier de slotscène van het gelijknamige verhaal van Edgar Allen Poe. Het bezingt de wraak van hofnar Hop-Frog, een kreupele dwerg, op de corrupte koning en zijn zeven ministers. De nar adviseert de koning om met zijn ministers als geketende apen naar het gemaskerde bal te gaan, ter vermaak van het volk. Op het hoogtepunt van het bal hijst Hop-Frog de acht figuren als een kroonluchter de lucht in en steekt ze in brand boven de hoofden van de menigte. De nar adviseert de koning om met zijn ministers als geketende apen naar het gemaskerde bal te gaan, ter vermaak van het volk. Op het hoogtepunt van het bal hijst Hop-Frog de acht figuren als een kroonluchter de lucht in en steekt ze in brand boven de hoofden van de menigte.

Over de kunstenaar

James Sidney Edouard baron Ensor (1860 - 1949) was een Belgische kunstschilder van het symbolisme. Hij wordt algemeen erkend als de belangrijkste vernieuwer van de moderne kunst in België, een deviante individualist die zich niet gemakkelijk liet onderbrengen in een of andere kunstrichting. Ensor is een notoire kritische mopperaar en hekelt alles wat naar macht riekt: het leger, de kerk, de rechters, de ministers. Op zijn schilderijen en tekeningen komen veel monsters en maskers voor. Zo verbeeldt hij de angsten en dreigingen van zijn tijd en de schijnheiligheid en kleinburgerlijkheid van de mensen. In combinatie met de overdonderende expressiviteit van lijn, licht en kleur, is dit schilderij een ware handtekening van Ensor.


"Ensor componeerde ook muziek. Soms voerde hij ze ook zelf uit. Geheel uit het geheugen en op nogal onorthodoxe wijze: met gestrekte vingers en hoofdzakelijk de zwarte toetsen van het klavier”Kröller-Müller Museum

Tags

Macht Wraak Literatuur Expressief Schijn

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken