Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Please dont hide van Noa Bambur jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Please dont hide - Noa Bambur

Kunstwerk: Forme rumore di motocicletta, Vormen van motorfietslawaai, Kunstenaar: Kunstwerk door Giacomo Balla, Museum: Kröller-Müller Museum

Motivatie van de artiest

In het kunstwerk zag ik veel contrast en tegenstellingen. Tegenstellingen wat betreft vorm, kleur en lijnen.
In het leven zijn er ook veel tegenstellingen en contrast. Het is niet wat je ervan verwacht.
Als je jong bent is het leven zorgelozer dan als je oud bent, terwijl je daar als kind niet over stil staat. Het contrast met wie je bent als mens is groot.
Hierdoor heb ik me laten inspireren.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

3821 Views
1261 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Noa Bambur
Nummer: Please dont hide
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Forme rumore di motocicletta, Vormen van motorfietslawaai
Kunstenaar: Kunstwerk door Giacomo Balla
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

De cirkelende banen en lijnen in het schilderij roepen de bewegingen op van de motorfiets in de ruimte: de ronddraaiende banden, de tandwielen en de ketting. De twee witte stervormen die als metalige vonken uit de tandwielen lijken te exploderen, zijn de feitelijke forme rumore: de geluiden van de verbrandingsmotor en met name de knallen van de uitlaat. De gele en groene vlakken refereren aan de tuinen van de Villa Borghese en de heuvel van de Pincio, die het toneel vormden voor Balla’s inspirerende tochtje.

Waar gaat het over?

Forme rumore di motocicletta is een van de weinige gezichtsbepalende werken waarin Balla, naast de sensatie van snelheid, ook de sensatie van het bijbehorende geluid van de verbrandingsmotor wilde weergeven. Het schilderij is, met andere woorden, een zeer typerende uitdrukking van het futuristische kernbegrip ‘dynamische sensatie’, van de totale ervaring van de eigentijdse dynamiek.

Over de kunstenaar

Giacomo Balla (1871-1958) was een van de voormannen van het futurisme, een voornamelijk Italiaanse beweging die de dynamiek van de moderne samenleving omarmde, die het best tot uiting kwam in de snelheid en de technologie van de machine. Hij maakte Forme rumore di motocicletta naar aanleiding van een ritje op een motorfiets (motocicletta), destijds een ongekende sensatie.

“Met dit werk wil de kunstenaar de sensatie van snelheid en de sensatie van het geluid van de verbrandingsmotor weergeven”Kröller-Müller Museum

Tags

Beweging Sensatie Dynamiek

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken