Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Soon - Prince of Virtue

Kunstwerk: Interieur met schilder en zijn model, Kunstenaar: Kunstwerk door Matthijs Röling, Museum: Drents Museum

Over de inzending

De personages in het schilderij kijken star en bedroeft in een toch sensuele situatie (zij naakt hij halfnaakt haar portretteren). De pijn die deze situatie uitstraalt geeft ruimte voor interpretatie van het verhaal dat het schilderij niet laat zien.


Links van de artiest: Facebook

Details

2707 Views
2174 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Prince of Virtue
Nummer: Soon
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Interieur met schilder en zijn model
Kunstenaar: Kunstwerk door Matthijs Röling
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Wijdbeens staat het naakte model de schilder aan te staren. De luiken in het statige ouderlijk huis van de schilder zijn maar deels geopend, er valt weinig licht binnen. De ruimte is spaarzaam ingericht. De kunstenaar zit in zijn spijkerbroek met een papier op zijn knie voor zich uit te staren.


Waar gaat het over?

Als een van de eerste kunstenaars in Nederland besloot Matthijs Röling terug te keren naar de figuratieve kunst en niet mee te gaan in de abstracte en conceptuele kunst van zijn tijd. Het zijn juist de klassieke thema’s die hem grijpen. Matthijs Röling (1943) wordt ook wel ‘de jongste van de oude meesters’ genoemd. Zijn stillevens, portretten en mythische voorstellingen kenmerken zich door harmonie. Over alles hangt een zweem van poëzie en intimiteit.

Over de kunstenaar

Matthijs Röling (1943) is de onbetwistbare aanvoerder van de realistische schilderkunst in Nederland. Hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Röling woont en werkt in Ezinge (Groningen).


 "Over Rölings werk hangt een zweem van poëzie" Drents Museum

Tags

Poëzie Intimiteit Harmonie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken