Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Dat ik de Overkant haal - ARJANNE

Kunstwerk: De koorddanser III, Kunstenaar: Pyke Koch, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Ik vind het een heel speciaal schilderij en wilde er graag over schrijven omdat het koord voor iedereen iets anders kan betekenen en hopelijk is dat bij mijn liedje ook het geval.
Voor mij staat De Koorddanser symbool voor het vinden van de balans tussen het kind in jezelf met de daarbij behorende dromen voor de toekomst en de volwassene die je verwacht wordt te zijn.
Dit kan dus twee kanten opgaan; een trap naar beneden (in mijn liedje: ‘’poort tot het zwart’’) of een trap naar boven (“de poort van geluk’’).
Balans vinden is soms heel moeilijk en dit kan vaak aan jezelf liggen, in het schilderij is dit terug te zien aan de doek om zijn hoofd en de fles erboven op, maar de boodschap is dat je er toch voor moet gaan!

Deze wedstrijd lijkt mij een unieke kans en heel leuk om aan deel te nemen.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

2176 Views
1144 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: ARJANNE
Nummer: Dat ik de Overkant haal
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De koorddanser III
Kunstenaar: Pyke Koch
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk

Koch bleef actief als kunstenaar tot 1980. Zijn laatste schilderij, De koorddanser III (1980), kan je zien als een metaforisch zelfportret, waarmee hij de balans opmaakte van zijn leven en werk. In een kale afgetakelde kamer met twee deuren, waarachter trappen naar beneden en naar boven leiden, balanceert een man met doek over zijn hoofd op het koord. Een desolate scène én een ontroerende finale van een indrukwekkend oeuvre. 

De kunstenaar

Pyke (Pieter Frans Christiaan) Koch is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme in Nederland. 

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken