Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Lost and Found - Teddy Mac

Kunstwerk: De koorddanser III, Kunstenaar: Pyke Koch, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Pyke Koch lijkt in dit schilderij op zoek te zijn naar evenwicht. Lost and Found gaat over het zoeken naar evenwicht. Ik zie mezelf daar staan. Het is een zelfportret over toekomst, heden en verleden. Over betekenis en inhoudsloosheid. Omhoog naar het licht of beneden naar het donker. Over verloren zijn. De donkere kant kiezen of toch niet. Het vinden van de balans. Toen ik naar het schilderij keek en naar de muziek luisterde, kwam de figuur voor mij tot leven. Koch had een hekel aan het beargumenteren van zijn werk.

Een van zijn uitspraken: "Een schilderij is een zelfbedieningswinkel. Ieder haalt eruit wat hem van pas komt.'' En zo is het eigenlijk ook met mijn muziek.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

3094 Views
1108 Dagen
22 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Teddy Mac
Nummer: Lost and Found
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De koorddanser III
Kunstenaar: Pyke Koch
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk

Koch bleef actief als kunstenaar tot 1980. Zijn laatste schilderij, De koorddanser III (1980), kan je zien als een metaforisch zelfportret, waarmee hij de balans opmaakte van zijn leven en werk. In een kale afgetakelde kamer met twee deuren, waarachter trappen naar beneden en naar boven leiden, balanceert een man met doek over zijn hoofd op het koord. Een desolate scène én een ontroerende finale van een indrukwekkend oeuvre. 

De kunstenaar

Pyke (Pieter Frans Christiaan) Koch is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme in Nederland. 

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken