Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Rope Dancer - Richard Seba

Kunstwerk: De koorddanser III, Kunstenaar: Pyke Koch, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Tijdens mijn bezoek aan het Centraal Museum in Utrecht werd mijn aandacht in eerste instantie getrokken door een ander werk dan waar ik over heb geschreven. Ik zag een sprookjesachtig verhaal in het betreffende schilderij. Tijdens de aanzet tot een liedje merkte ik dat ik het erg vanuit het wedstrijd element benaderde, zonder daar zelf een gevoel bij te hebben. Toen ik dat los liet, kwam ik zonder enige twijfel uit bij De Koorddanser lll van Pyke Koch. Het verhaal op het doek raakt mijn eigen verhaal van vandaag de dag. Daar moest ik niet, maar wilde ik over schrijven.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1559 Views
1153 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Richard Seba
Nummer: Rope Dancer
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: De koorddanser III
Kunstenaar: Pyke Koch
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het kunstwerk

Koch bleef actief als kunstenaar tot 1980. Zijn laatste schilderij, De koorddanser III (1980), kan je zien als een metaforisch zelfportret, waarmee hij de balans opmaakte van zijn leven en werk. In een kale afgetakelde kamer met twee deuren, waarachter trappen naar beneden en naar boven leiden, balanceert een man met doek over zijn hoofd op het koord. Een desolate scène én een ontroerende finale van een indrukwekkend oeuvre. 

De kunstenaar

Pyke (Pieter Frans Christiaan) Koch is een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het neo- of magisch realisme in Nederland. 

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken