Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Losing Control - Tivwel

Kunstwerk: Cavallo e cavaliere, Kunstenaar: Marino Marini, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Ik ben een 14 jarige dj en producer en heb een trap nummer gemaakt wat het verhaal vertelt van mijn gevoel bij dit beeld.

Het paard is een bijzonder machtig en intuïtief dier en de ruiter is als het ware overgeleverd aan de grillen van het paard. Pas als je een harmonieus geheel bent zal het paard naar je luisteren en kom je overal waar je wilt.
Het paard symboliseert het leven.
Als je krampachtig de teugels blijft vasthouden en dus de regie wilt houden kom je niet ver.
Pas als je DURFT al je angsten en onzekerheden los te laten zul je zien dat er hele mooie dingen voor terugkomen en kom je tot inzichten die je eerder nooit gehad hebt.

Voordat de corona periode los barstte was ik aardig aan de weg aan het timmeren als dj, was ik bijna elk weekend onderweg en stonden de gaafste boekingen te wachten.
Toen viel alles ineens weg, feesten werden verplaatst en afgezegd en ineens werden mijn weekenden saai en uitzichtloos. Dit vond ik erg lastig om mee te dealen.
Toen heb ik besloten om in plaats van bij de pakken neer te gaan zitten mijzelf op andere manieren bezig te houden met muziek.
Dus meedoen met online dj challenges, contests, muziek produceren, live sets draaien en heel veel lessen volgen.
Deze nare periode heeft mij juist zelfverzekerder gemaakt en ik heb zoveel bij geleerd zodat ik, als straks weer alles versoepeld wordt, ik echt kan gaan knallen!
Afgelopen week kwam zelfs de bevestiging dat ik in de zomer van 2021 in het buitenland voor een club mag gaan draaien en dat vind ik echt fantastisch!
Zo zie je maar, als je de regie los laat komen er de meest mooie dingen voor terug.

Als je naar mijn track luistert hoor je de spanning, het verliezen van de controle, het loslaten en uiteindelijk een euforisch gevoel omdat alles op zijn plek lijkt te vallen.

Ik vond het ontzettend gaaf om dit nummer te maken en wens jullie
veel luisterplezier!


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1573 Views
1270 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Tivwel
Nummer: Losing Control
Genre: Overig
Kunstwerk: Cavallo e cavaliere
Kunstenaar: Marino Marini
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je 
Een ruiter zit op zijn paard en steekt zijn armen in paniek in de lucht. Het paard gooit zijn hoofd in de nek en lijkt de man af te willen werpen. De ruiter lijkt overgeleverd aan de wil van het paard, niet bij machte om iets aan de nijpende situatie te veranderen.

Het verhaal achter het werk
Ruiterbeelden zijn het centrale thema in het werk van Marini. Het thema van paard en ruiter staat voor hem symbool voor het menselijk bestaan. In dit beeld wil Marini de afhankelijkheid en kwetsbaarheid van de mens laten zien. Hij zet de expressie van dit werk extra kracht bij door het houten beeld te beschilderen. Vooral de rode kleur springt eruit.  

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Dit kunstwerk toont een spannend en kwetsbaar tafereel. Alsof de tijd stil is gezet en de onvermijdelijke val van de ruiter ieder moment kan plaatsvinden. Of is er sprake van een misverstand en is dit eigenlijk een heel vrolijk beeld waarbij de ruiter zijn armen van plezier in de lucht gooit? We hopen dat dit kunstwerk de deelnemers van Art Rocks uitdaagt om hun eigen interpretatie vorm te geven in een spannende / kwetsbare of juist uitbundige muzikale compositie. 

Over de kunstenaar
Marino Marini sluit met zijn ruiterbeelden aan bij de Italiaanse kunstgeschiedenis, waarin ruiterstandbeelden van heersers een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd zet hij zich ook af tegen de fascistische kunst met haar sterke nadruk op macht en heerschappij. Hij maakt verschillende versies van de ruiterbeelden met elk hun eigen thematiek. Zo maakt hij beelden waarbij de ruiter ontspannen rechtop zit, waarmee hij eenheid wil uitdrukken. Daarnaast maakt hij ook beelden van steigerende paarden zonder ruiter en beelden als deze waarbij de ruiter de controle lijkt te verliezen. Deze staan voor hem symbool voor machteloosheid en verstoord evenwicht. 

 

Tags

Ruiterbeelden Kwetsbaarheid Machteloosheid

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken