Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Accepteren Meer weten ? Niet accepteren

Mediafhankelijk - Silveira & Sha

Kunstwerk: Cavallo e cavaliere, Kunstenaar: Marino Marini, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Silveira: "Net zoals de man op het paard is de mensheid afhankelijk van iets wat ze niet los willen laten."

Sha: "We zijn allen kwetsbare en afhankelijke mensen. We vallen en we staan weer op. We hebben onszelf door gemakzucht al te gemakkelijk gemaakt waardoor wij in feite meer afhankelijk zijn geworden dan ooit tevoren. Als de evolutietheorie waar is, dan geloof ik best dat het eindresultaat van 4 miljard jaren; een tiener met een gebogen nek en vierkante ogen starend naar de nieuwste smartphone zal zijn."

Details

1029 Views
1250 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Silveira & Sha
Nummer: Mediafhankelijk
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Cavallo e cavaliere
Kunstenaar: Marino Marini
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Dit zie je 
Een ruiter zit op zijn paard en steekt zijn armen in paniek in de lucht. Het paard gooit zijn hoofd in de nek en lijkt de man af te willen werpen. De ruiter lijkt overgeleverd aan de wil van het paard, niet bij machte om iets aan de nijpende situatie te veranderen.

Het verhaal achter het werk
Ruiterbeelden zijn het centrale thema in het werk van Marini. Het thema van paard en ruiter staat voor hem symbool voor het menselijk bestaan. In dit beeld wil Marini de afhankelijkheid en kwetsbaarheid van de mens laten zien. Hij zet de expressie van dit werk extra kracht bij door het houten beeld te beschilderen. Vooral de rode kleur springt eruit.  

Waarom uitgekozen voor Art Rocks
Dit kunstwerk toont een spannend en kwetsbaar tafereel. Alsof de tijd stil is gezet en de onvermijdelijke val van de ruiter ieder moment kan plaatsvinden. Of is er sprake van een misverstand en is dit eigenlijk een heel vrolijk beeld waarbij de ruiter zijn armen van plezier in de lucht gooit? We hopen dat dit kunstwerk de deelnemers van Art Rocks uitdaagt om hun eigen interpretatie vorm te geven in een spannende / kwetsbare of juist uitbundige muzikale compositie. 

Over de kunstenaar
Marino Marini sluit met zijn ruiterbeelden aan bij de Italiaanse kunstgeschiedenis, waarin ruiterstandbeelden van heersers een belangrijke rol spelen. Tegelijkertijd zet hij zich ook af tegen de fascistische kunst met haar sterke nadruk op macht en heerschappij. Hij maakt verschillende versies van de ruiterbeelden met elk hun eigen thematiek. Zo maakt hij beelden waarbij de ruiter ontspannen rechtop zit, waarmee hij eenheid wil uitdrukken. Daarnaast maakt hij ook beelden van steigerende paarden zonder ruiter en beelden als deze waarbij de ruiter de controle lijkt te verliezen. Deze staan voor hem symbool voor machteloosheid en verstoord evenwicht. 

 

Tags

Ruiterbeelden Kwetsbaarheid Machteloosheid

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken