Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Petite Chouette van Arianne jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Petite Chouette - Arianne

Kunstwerk: Petite chouette, Uiltje, Kunstenaar: Kunstwerk door Pablo Picasso, Museum: Kröller-Müller Museum

Motivatie van de artiest

Het uiltje van Picasso roept door zijn uiterlijk, bestaande uit allerlei losse voorwerpen, meteen een associatie met een stuiptrekking bij me op. Het is een schattig uiltje, dat een vreemde grimas trekt. Zo ontstond bij mij het gevoel dat dit uiltje wel eens Gilles de la Tourette zou kunnen hebben. Het was alleen te lief om te schelden, dus wat deed het dan als de nood hoog was...

Muzikaal gezien heb ik een 4/4 maat gebruikt voor de vertellende teksten en een 6/8 maat wanneer de tekst met Gilles de la Tourette te maken krijgt. Zo heeft het nummer op zichzelf ook een beetje last van een stuiptrekking hier en daar.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1596 Views
1276 Dagen
24 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Arianne
Nummer: Petite Chouette
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Petite chouette, Uiltje
Kunstenaar: Kunstwerk door Pablo Picasso
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Van een aardewerken bakje maakt Picasso een deel van het lijf. De deksel van een blikje dient als kop. De vleugels bestaan uit lange, rechte spijkers en de pootjes en klauwen uit spijkers en schroeven. Voor de kromme snavel gebruikt hij delen van een tang en voor de ogen een paar bouten en moeren. De rest modelleert hij in gips. Zo ontstaat uit afval deze levendige, alerte, kleine roofvogel.

Waar gaat het over?

In dezelfde periode wanneer hij zich vestigt in Vallauris in Zuid-Frankrijk, maakt hij met grote vindingrijkheid beelden, samengesteld uit gevonden voorwerpen: een gebroken pot, een rieten mand, een vork, een zadel, een fietsstuur. Over het ontstaansproces van deze beelden zegt hij: "Ik zoek niet, maar ik vind.’" Ook het expressieve Uiltje ontstaat op deze manier.

Over de kunstenaar

Pablo Picasso (1881-1973) is tijdens zijn leven voortdurend bezig zijn observaties van de werkelijkheid en zijn visie op die werkelijkheid vorm te geven. Steeds weer zoekt hij naar nieuwe, ongebaande wegen om dit te bereiken. In 1948 vestigt hij zich in Vallauris in Zuid-Frankrijk. Daar bevinden zich verschillende pottenbakkerijen. Hij koopt er een oude parfumfabriek en richt deze in als atelier; hier experimenteert hij met klei en glazuur.

“Ik zoek niet, maar ik vind" Pablo Picasso over het ontstaansproces van zijn beeldenTags

Afval Hergebruik Vindingrijk Natuur Expressief

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken