Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Sovereign & Sons van DAMES jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Sovereign & Sons - DAMES

Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi), Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Over de inzending

"Everyone will be famous for 15 minutes". It is the age of Trump. It is the age of Kim. It is the age of Warhol -- an artist who captured the hypereal spectacle of the contemporary political age. 'Sovereign & Sons' asks about the 'human' behind the image, the legacies of political domination, and the growing fears -- and ecstasies -- of an age in which everyone is famous.


Links van de artiest: Facebook

Details

1446 Views
1315 Dagen
6 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: DAMES
Nummer: Sovereign & Sons
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi)
Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

'The Kiss' wordt in 1979 door directeur Wim Beeren gekocht omdat Warhol "bij uitstek de media in verhouding tot de kunst vertegenwoordigt". Warhol maakt in de jaren 60 zeefdrukschilderijen, waarbij hij één beeld steeds herhaalt. Deze scène uit een vampierfilm is op een zilverkleurige ondergrond gedrukt, een verwijzing naar de zilveremulsie in film en fotonegatieven.

Over de kunstenaar

De Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928 - 1987) volgde een opleiding tot grafisch ontwerper aan het Carnegie Institute of Technology te Pittsburgh. In 1949 vestigde hij zich in New York, waar hij als reclameontwerper ging werken. In 1962 maakte hij zijn debuut als kunstenaar met een tentoonstelling van zeefdrukken van dollarbiljetten, Campbell-soepblikken en Coca Cola-flesjes. In deze periode richtte hij ook 'The Factory' op, een atelier in een fabrieksruimte waar meerdere mensen werkten aan Warhols kunst. Het atelier fungeerde tevens als ontmoetingsplek voor de New Yorkse underground scene. Niet alleen kwamen hier Warhols films, foto-series en zeefdrukken tot stand, ook werd er het tijdschrift 'Interview' uitgegeven en de rockband Velvet Underground opgericht.

"Andy Warhol is de oprichter van The Factory, een atelier/ontmoetingsplek in New York waar films, kunst en de rockband Velvet Underground ontstonden" Boijmans Van Beuningen

Tags

Pop art Kus Liefde Zeefdruk Vampier

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken