Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Who's Afraid? van On CandyStriped Legs jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Who's Afraid? - On CandyStriped Legs

Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi), Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Motivatie van de artiest

We zijn allebei geïntrigeerd door zowel Andy Warhol en The Factory als vintage horrorfilms. De combinatie van deze twee elementen spreekt ons aan. Stilistisch hebben we geprobeerd een lied te schrijven dat, net als het werk van Warhol, minimalistisch en experimenteel is, maar ook duister en esthetisch als het kunstwerk zelf. We wilden een lied maken dat zowel Andy Warhol als Bela Lugosi mooi gevonden zou hebben.

Het verhaal dat we vertellen gaat over de vrouw op de afbeelding, en alles wat, vlak voordat Dracula in haar hals bijt, door haar heen gaat. Ze denkt terug aan hoe ze in deze situatie terecht is gekomen. Over verlangen, veranderen, sterven maar ook haten.

Het kunstwerk is een steeds net verschillende reproductie van dezelfde foto. In de coupletten van ons nummer hebben we dit teruggebracht. Hetzelfde verhaal wordt twee keer verteld, maar steeds op een net iets andere manier.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1101 Views
1191 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: On CandyStriped Legs
Nummer: Who's Afraid?
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi)
Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

'The Kiss' wordt in 1979 door directeur Wim Beeren gekocht omdat Warhol "bij uitstek de media in verhouding tot de kunst vertegenwoordigt". Warhol maakt in de jaren 60 zeefdrukschilderijen, waarbij hij één beeld steeds herhaalt. Deze scène uit een vampierfilm is op een zilverkleurige ondergrond gedrukt, een verwijzing naar de zilveremulsie in film en fotonegatieven.

Over de kunstenaar

De Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928 - 1987) volgde een opleiding tot grafisch ontwerper aan het Carnegie Institute of Technology te Pittsburgh. In 1949 vestigde hij zich in New York, waar hij als reclameontwerper ging werken. In 1962 maakte hij zijn debuut als kunstenaar met een tentoonstelling van zeefdrukken van dollarbiljetten, Campbell-soepblikken en Coca Cola-flesjes. In deze periode richtte hij ook 'The Factory' op, een atelier in een fabrieksruimte waar meerdere mensen werkten aan Warhols kunst. Het atelier fungeerde tevens als ontmoetingsplek voor de New Yorkse underground scene. Niet alleen kwamen hier Warhols films, foto-series en zeefdrukken tot stand, ook werd er het tijdschrift 'Interview' uitgegeven en de rockband Velvet Underground opgericht.

"Andy Warhol is de oprichter van The Factory, een atelier/ontmoetingsplek in New York waar films, kunst en de rockband Velvet Underground ontstonden" Boijmans Van Beuningen

Tags

Pop art Kus Liefde Zeefdruk Vampier

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken