Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Turn To Waste van Zola Drive jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Turn To Waste - Zola Drive

Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi), Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol, Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Motivatie van de artiest

The Kiss, volgens ons een triestig maar prachtig beeld. Wij zien een liefde die niet voorbestemd is. Een gezamenlijk Verlangen naar bevrijding van consequenties. Twee geliefden die willen vergeten wie ze zijn. Niet openlijk samen kunnen zijn, en niets ander kunnen dan samen verloren gaan. "Turn To Waste" een filmische soundtrack met een donker randje. Zola Drive laat zich graag inspireren door theatrale zwart/witbeelden en oude films. Dit epische Andy Warhol zeefdrukschilderij van een scene uit een vampierfilm moest het dan ook worden voor ons.


Links van de artiest: Facebook

Details

1030 Views
1190 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Zola Drive
Nummer: Turn To Waste
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: The Kiss (Bella Lugosi)
Kunstenaar: Kunstwerk door Andy Warhol
Museum: Museum Boijmans Van Beuningen

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

'The Kiss' wordt in 1979 door directeur Wim Beeren gekocht omdat Warhol "bij uitstek de media in verhouding tot de kunst vertegenwoordigt". Warhol maakt in de jaren 60 zeefdrukschilderijen, waarbij hij één beeld steeds herhaalt. Deze scène uit een vampierfilm is op een zilverkleurige ondergrond gedrukt, een verwijzing naar de zilveremulsie in film en fotonegatieven.

Over de kunstenaar

De Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol (1928 - 1987) volgde een opleiding tot grafisch ontwerper aan het Carnegie Institute of Technology te Pittsburgh. In 1949 vestigde hij zich in New York, waar hij als reclameontwerper ging werken. In 1962 maakte hij zijn debuut als kunstenaar met een tentoonstelling van zeefdrukken van dollarbiljetten, Campbell-soepblikken en Coca Cola-flesjes. In deze periode richtte hij ook 'The Factory' op, een atelier in een fabrieksruimte waar meerdere mensen werkten aan Warhols kunst. Het atelier fungeerde tevens als ontmoetingsplek voor de New Yorkse underground scene. Niet alleen kwamen hier Warhols films, foto-series en zeefdrukken tot stand, ook werd er het tijdschrift 'Interview' uitgegeven en de rockband Velvet Underground opgericht.

"Andy Warhol is de oprichter van The Factory, een atelier/ontmoetingsplek in New York waar films, kunst en de rockband Velvet Underground ontstonden" Boijmans Van Beuningen

Tags

Pop art Kus Liefde Zeefdruk Vampier

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken