Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Zo Ver Weg van Sterre Nacca x CRZE jouw favoriet? Helaas zijn ze niet door naar de halve finale

Zo Ver Weg - Sterre Nacca x CRZE

Kunstwerk: Zelfportret, Kunstenaar: J.H. Moesman, Museum: Centraal Museum

Over de inzending

Het kunstwerk van de heer Moesman heeft alles te maken met het thema ‘onmogelijke liefde’. Ons nummer is gebaseerd op de struggle van het onbereikbare, waarom zou je iets willen wat zo ver weg is? Toch voelen veel mensen zich hier tot aangetrokken. Het nummer gaat over klaar zijn met deze onbereikbaarheid en gaan voor het bereikbare.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

3153 Views
884 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Sterre Nacca x CRZE
Nummer: Zo Ver Weg
Genre: Overig
Kunstwerk: Zelfportret
Kunstenaar: J.H. Moesman
Museum: Centraal Museum

Informatie over het kunstwerk

Het verhaal achter het werk

Moesman beeldde zich af als weerspiegeling in de borst van de vrouw. Het is een verwijzing naar Jan van Eycks Arnolfiniportret, een verlovingsportret. Moesmans Zelfportret is er de wrange variant van. De schilder wilde zich verloven met een meisje, Lenie, maar haar ouders waren erop tegen. Lenie spoorde Moesman ertoe aan een schilderij te maken dat hun onmogelijke liefde zou verbeelden. Moesman liet zich inspireren door een foto van de sterfscène in een in die tijd bekend toneelstuk over dat onderwerp. Toen Lenie de verloving verbrak veranderde Moesman het schilderij: het bovenbeen verdween onder een vaalbruine rok waaruit een rode papaver steekt, het gezicht werd deels ontvleesd en de metalige borst werd toegevoegd.

Artistiek directeur Bart Rutten: ‘Dit werk is te vergelijken met het verschil tussen een harde tekst en poëzie. In dit werk komen droom en werkelijkheid samen met een autobiografische ondertoon. Dit werk is heel suggestief en stelt ratio op de proef.’

 

TagsMeer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken