Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Immortal Coil van Evo & Rae jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Immortal Coil - Evo & Rae

Kunstwerk: Window or Wall Sign, Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

In mijn nummer beschrijf ik hoe kunstenaar Bruce Nauman zijn werk maakt.
'Bruce Paints and Writes - with Atomic Number 10'.
Neon, een edelgas met atoomnummer 10.
Het intrigeert mij dat dit poëtische kunstwerk, met zijn briljante uitstraling vol symboliek en mystiek, gemaakt is met de materialen neon, hoge spanning tot 7000 volt, een paar druppels kwik, alles gevat in gebogen dunne glazen buizen.
Het refrein van het nummer beschrijft het inschakelen van de electrische stroom, resulterend in Kunst, gemaakt uit Licht. 'Fortify the Power - Switch on and Ignite - Mystic and Electric - Art made out of Light'.
Ik koos voor dit kunstwerk omdat het mij altijd enorm heeft aangetrokken, vanaf het moment dat ik het voor het eerst zag, in Museum Kröller-Müller.


Links van de artiest: Facebook

Details

1652 Views
1333 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Evo & Rae
Nummer: Immortal Coil
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Window or Wall Sign
Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Window or Wall Sign hangt aanvankelijk voor het raam van Bruce Naumans atelier in een winkelstraat in San Francisco, naast de nog aanwezige reclame voor een biermerk. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone neonreclame, maar met een uitdagende tekst: ‘The true artist helps the world by revealing mystic truths’ (De ware kunstenaar helpt de wereld door mystieke waarheden te onthullen).  

Waar gaat het over?

Dit kunstwerk confronteert de beschouwer niet zozeer met een onwrikbare stelling, maar meer met een vraag: is deze stellige uitspraak juist of is het een cliché? Is het Nauman ernst of steekt hij de draak met deze door hem geponeerde waarheid? Nauman verpakt zijn dubbele boodschap in een spiraal: aloud symbool van oneindigheid. De vragen die hij oproept over de rol van de kunst en de kunstenaar blijven actueel en zullen nooit definitief worden beantwoord. Daarom hangt Window or Wall Sign in de entreehal van het Kröller-Müller Museum, als boodschap aan de bezoeker.

Over de kunstenaar

Bruce Nauman (1941) is een belangrijke hedendaagse kunstenaar uit de V.S. Zijn werk is veelomvattend in inhoud, vorm en materiaal. Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal, bijvoorbeeld door in een lege zaal luid de tekst "Get out of this room, get out of my mind" te laten horen. Ook ontwierp hij ‘vervelende ruimtes’, zoals zeer smalle gangen en tunnels.

"Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal" Kröller-Müller Museum

Tags

Waarheid Cliché Ironie Boodschap

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken