Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer weten Sluiten en accepteren

Is Mystic Rhythm van Roger Martinez jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

Mystic Rhythm - Roger Martinez

Kunstwerk: Window or Wall Sign, Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman, Museum: Kröller-Müller Museum

Motivatie van de artiest

In the human heart universal mystic truths are stored, waiting to be tickled by the visual or audible language of art. The swirling and cyclical rhythm and harmony of the Santoor instrument communicates a message that transcends and dissolves boundaries, thereby speaking to the very essence of the human spirit, revealing mystic truths.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

931 Views
1094 Dagen
0 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Roger Martinez
Nummer: Mystic Rhythm
Genre: World
Kunstwerk: Window or Wall Sign
Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Window or Wall Sign hangt aanvankelijk voor het raam van Bruce Naumans atelier in een winkelstraat in San Francisco, naast de nog aanwezige reclame voor een biermerk. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone neonreclame, maar met een uitdagende tekst: ‘The true artist helps the world by revealing mystic truths’ (De ware kunstenaar helpt de wereld door mystieke waarheden te onthullen).  

Waar gaat het over?

Dit kunstwerk confronteert de beschouwer niet zozeer met een onwrikbare stelling, maar meer met een vraag: is deze stellige uitspraak juist of is het een cliché? Is het Nauman ernst of steekt hij de draak met deze door hem geponeerde waarheid? Nauman verpakt zijn dubbele boodschap in een spiraal: aloud symbool van oneindigheid. De vragen die hij oproept over de rol van de kunst en de kunstenaar blijven actueel en zullen nooit definitief worden beantwoord. Daarom hangt Window or Wall Sign in de entreehal van het Kröller-Müller Museum, als boodschap aan de bezoeker.

Over de kunstenaar

Bruce Nauman (1941) is een belangrijke hedendaagse kunstenaar uit de V.S. Zijn werk is veelomvattend in inhoud, vorm en materiaal. Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal, bijvoorbeeld door in een lege zaal luid de tekst "Get out of this room, get out of my mind" te laten horen. Ook ontwierp hij ‘vervelende ruimtes’, zoals zeer smalle gangen en tunnels.

"Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal" Kröller-Müller Museum

Tags

Waarheid Cliché Ironie Boodschap

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken