Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is In Het Holst Van De Dag van Earial jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

In Het Holst Van De Dag - Earial

Kunstwerk: Window or Wall Sign, Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending

Het citaat 'The true artist helps the world by revealing mystic truths' sprak me direct aan, omdat ik er op dit moment als midden-dertiger achter kom hoe de wereld écht in elkaar steekt, wat voelt alsof ik een geheim heb ontdekt dat ik niet had willen ontdekken.

De weg daar naar toe en de verwerking van de klap heb ik in de tekst verwerkt: een mystieke waarheid, maar voor mij geen mooie waarheid.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

1214 Views
1352 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Earial
Nummer: In Het Holst Van De Dag
Genre: Overig
Kunstwerk: Window or Wall Sign
Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Window or Wall Sign hangt aanvankelijk voor het raam van Bruce Naumans atelier in een winkelstraat in San Francisco, naast de nog aanwezige reclame voor een biermerk. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone neonreclame, maar met een uitdagende tekst: ‘The true artist helps the world by revealing mystic truths’ (De ware kunstenaar helpt de wereld door mystieke waarheden te onthullen).  

Waar gaat het over?

Dit kunstwerk confronteert de beschouwer niet zozeer met een onwrikbare stelling, maar meer met een vraag: is deze stellige uitspraak juist of is het een cliché? Is het Nauman ernst of steekt hij de draak met deze door hem geponeerde waarheid? Nauman verpakt zijn dubbele boodschap in een spiraal: aloud symbool van oneindigheid. De vragen die hij oproept over de rol van de kunst en de kunstenaar blijven actueel en zullen nooit definitief worden beantwoord. Daarom hangt Window or Wall Sign in de entreehal van het Kröller-Müller Museum, als boodschap aan de bezoeker.

Over de kunstenaar

Bruce Nauman (1941) is een belangrijke hedendaagse kunstenaar uit de V.S. Zijn werk is veelomvattend in inhoud, vorm en materiaal. Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal, bijvoorbeeld door in een lege zaal luid de tekst "Get out of this room, get out of my mind" te laten horen. Ook ontwierp hij ‘vervelende ruimtes’, zoals zeer smalle gangen en tunnels.

"Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal" Kröller-Müller Museum

Tags

Waarheid Cliché Ironie Boodschap

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken