Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is the true artist van Intoxicated Bacon jouw favoriet? Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen

the true artist - Intoxicated Bacon

Kunstwerk: Window or Wall Sign, Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman, Museum: Kröller-Müller Museum

Over de inzending


Wat gebeurt er als je ontzettend vaak hetzelfde zinnetje inspreekt in een loopstation? Die vraag stelden we onszelf. De zangeres van de band heeft het zinnetje 30 minuten lang herhaald. Er ontstaan dan op een gegeven moment boventonen. Die boventonen vormen melodieën die weer een muziekstuk vormen. We hebben dus letterlijk van een zin een muziekstuk gemaakt. De melodieën die uit de loop ontstonden hebben we gebruikt als beginpunt voor het muziekstuk. Het is nog een beginnend onderzoek. Dit komt omdat we eerst de boot van Monet hadden gekozen maar hoorden dat die niet meer meedeed.

Details

1139 Views
1322 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: Intoxicated Bacon
Nummer: the true artist
Genre: Experimenteel
Kunstwerk: Window or Wall Sign
Kunstenaar: Kunstwerk door Bruce Nauman
Museum: Kröller-Müller Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Window or Wall Sign hangt aanvankelijk voor het raam van Bruce Naumans atelier in een winkelstraat in San Francisco, naast de nog aanwezige reclame voor een biermerk. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone neonreclame, maar met een uitdagende tekst: ‘The true artist helps the world by revealing mystic truths’ (De ware kunstenaar helpt de wereld door mystieke waarheden te onthullen).  

Waar gaat het over?

Dit kunstwerk confronteert de beschouwer niet zozeer met een onwrikbare stelling, maar meer met een vraag: is deze stellige uitspraak juist of is het een cliché? Is het Nauman ernst of steekt hij de draak met deze door hem geponeerde waarheid? Nauman verpakt zijn dubbele boodschap in een spiraal: aloud symbool van oneindigheid. De vragen die hij oproept over de rol van de kunst en de kunstenaar blijven actueel en zullen nooit definitief worden beantwoord. Daarom hangt Window or Wall Sign in de entreehal van het Kröller-Müller Museum, als boodschap aan de bezoeker.

Over de kunstenaar

Bruce Nauman (1941) is een belangrijke hedendaagse kunstenaar uit de V.S. Zijn werk is veelomvattend in inhoud, vorm en materiaal. Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal, bijvoorbeeld door in een lege zaal luid de tekst "Get out of this room, get out of my mind" te laten horen. Ook ontwierp hij ‘vervelende ruimtes’, zoals zeer smalle gangen en tunnels.

"Nauman provoceert graag de toeschouwer met een zeer directe beeldtaal" Kröller-Müller Museum

Tags

Waarheid Cliché Ironie Boodschap

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken