Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Axiom van FLØD jouw favoriet? Stem nu!

Axiom - FLØD

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

“Zelfportret als Mens” inspireerde ons door de mystieke ruimte van de gedachte van een kelderend mens weer te geven en ons uit te nodigen op zoek te gaan naar wat er in deze ruimte aan de hand is.

“Axiom” is een poging tot het uitzoeken van een binnenhoofdse eenzaamheid van binnenuit. We spelen met het idee dat je fysiek iets kan veranderen in iemands hoofd of lichaam, om innerlijke problemen op te lossen ("If you open your third eye for me, I'll reach the backend of your skull"). Wanneer het lichaam het hoofd niet meer kan tillen moet er een extra drager zijn - iemand anders die helpt, liefde die onverklaarbaar een oplossing biedt, een niet onderbouwde aanname: een axioma.


Links van de artiest: Website Facebook

Details

2433 Views
1469 Dagen
93 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: FLØD
Nummer: Axiom
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken