Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Call on me van Kwamé A-Drew jouw favoriet? Stem nu!

Call on me - Kwamé A-Drew

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

De eerste woorden die mij binnenschoten toen ik het beeld voor het eerst keer zag, waren “eenzaamheiden en opgeven”. Het doet me denken aan moeilijke tijden die ik zelf meegemaakt heb. Mensen zijn vaak geneigd om snel op te geven als iets niet naar hun zin gaat. Ze vergeten dat het leven uit ups-and-downs bestaat. In die moeilijke tijden moet je eigenlijk sterk zijn. Als je opgeeft, dan verlies je ook alles. Tijd en energie, geluk en glorie.
Call on me is een motiverend lied. Het is eigenlijk gewijd aan mensen die willen opgeven omdat zij het moeilijk hebben. Ik wil met dit lied hen motiveren en een boodschap van hoop geven.


Links van de artiest: Instagram

Details

1363 Views
1447 Dagen
1 Stem

Deel deze inzending


Artiest: Kwamé A-Drew
Nummer: Call on me
Genre: Soul/Funk
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken