Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is The Day van Peer Pressure jouw favoriet? Stem nu!

The Day - Peer Pressure

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

In mijn nummer 'The Day' kruip ik in de huid van een persoon die niet meer weet wat hij met zichzelf aan moet. Op het kunstwerk is een meneer te zien die met zijn hoofd op tafel zit. Dit is voor mij een uiting van wanhoop en desillusie. Dit is precies wat ik heb proberen uit te drukken in de sfeer en tekst van het nummer wat ik heb gemaakt. Ik hoop dat jullie hierin mee worden genomen.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1590 Views
1447 Dagen
1 Stem

Deel deze inzending


Artiest: Peer Pressure
Nummer: The Day
Genre: Overig
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken