Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Ik Droom van Smid de la Combé jouw favoriet? Stem nu!

Ik Droom - Smid de la Combé

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Het schilderij "Zelfportret Als Mens" maakt veel emoties los. Iedereen voelt zich wel eens eenzaam. De tijd lijkt soms even stil te staan. Je droomt dan over een andere tijd, buiten de muren. Dit verhaal zagen wij meteen bij het schilderij van Barend Blankert. Het onderwerp is voor iedereen herkenbaar en dat raakt ons.


Links van de artiest: Facebook

Details

3521 Views
1456 Dagen
111 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Smid de la Combé
Nummer: Ik Droom
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken