Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is These Prison Walls van Colt Nevada (Patrick & Frank) jouw favoriet? Stem nu!

These Prison Walls - Colt Nevada (Patrick & Frank)

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Eenzaamheid, als de man, zittend in een kamer. Gevangen tussen de muren met een voelbare lege ruimte ertussen. Elke gedachte galmt en resoneert en lijkt zich te herhalen in golven van gevoelens, die je brengen van moedeloosheid naar verdoving tot passief agressieve frustratie, maar die tegelijkertijd ondergedompeld zijn in een eindeloze zee van betekenisloosheid.
Het vastzitten tussen de muren waar je niet uitkomt, omdat ze alleen bestaan in jou.
Het één worden met de lege ruimte ertussen is wat de eenzaamheid compleet maakt.

Dit nummer geeft in zijn minimalisme, de lege ruimte in de kamer weer. Waarbij de tekst, in eerste oogopslag ook minimalistisch, juist de golven en herhaling van de gevoelens in de tijdloze betekenisloosheid verwoordt. In de coupletten is vooral de moedeloosheid te horen en transformeert in het refrein naar de frustratie en wens eraan te ontsnappen.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1932 Views
1442 Dagen
41 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Colt Nevada (Patrick & Frank)
Nummer: These Prison Walls
Genre: Pop/Rock
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken