Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is VERLOREN van MASSIH jouw favoriet? Stem nu!

VERLOREN - MASSIH

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

VERLOREN is, net als het schilderij van Barend Blankert, een zelfportret. Het nummer vertelt het verhaal van een jongen die vast zit. Vast in een eenzame ruimte, vast in zichzelf. Een jongen die zich realiseert dat hij altijd een buitenstaander zal zijn, zowel binnen de islamitische cultuur van zijn achtergrond als binnen de westerse cultuur waarin hij is opgegroeid. Maar hij is er oké mee. Hij is verloren, maar niet zielig. Niemand kan hem vertellen hoe hij zijn leven moet leiden. Vandaar ook de energieke, uplifting sfeer van de track. Subtiel kleurrijk, net als het schilderij van Barend Blankert.


Links van de artiest: Website Facebook Instagram

Details

1344 Views
1439 Dagen

Deel deze inzending


Artiest: MASSIH
Nummer: VERLOREN
Genre: Hiphop
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken