Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Einzelgänger van Y U G I jouw favoriet? Stem nu!

Einzelgänger - Y U G I

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Lyrics (in verband met schilderij)
Het schilderij heeft 1 belangrijk thema en dat is 'eenzaamheid'.
Ik heb eenzaamheid verwerkt in verschillende lagen in het nummer en als een leidmotief gebruikt. Het onderwerp sprak me aan omdat ik nu net van de middelbare school af kom en heb besloten om niet gelijk naar een andere school te gaan maar een jaar lang te werken aan m'n grote passie muziek. Ik hebt als het ware soms het gevoel dat ik me zelf in het diepe gooi en verdrink in de vrijheid die ik heb. Dat ik me zelf en contact met de omgeving soms verwaarloos brengt eenzaamheid met zich mee. Ook gaat de tekst op sommige momenten over een ander persoon die dicht bij me staat waarvan ik weet dat die zichzelf enorm eenzaam heeft gevoeld zonder dat andere mensen dat door hadden. Ik heb ook geprobeerd de goede kant van eenzaamheid te belichten aan het eind van het nummer door eigenlijk de stem te horen van iemand die zich wilt afsluiten van de drukke wereld waar we vandaag de dag in leven.

Music Production (in verband met schilderij)
Ik heb alle muziek zelf gemaakt en geproduceerd. Ik heb bij het maken van de muziek continue naar het schilderij gekeken en in gedachte de sfeer uit de kamer waar de man in zit in de muziek te verwerken. Met veel verschillende soorten gepitchte stemmen, galm, echo, en een beat die je in een soort hypnose brengt heb ik geprobeerd ook 'eenzaamheid' te vertalen in muziek.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

1433 Views
1506 Dagen
4 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Y U G I
Nummer: Einzelgänger
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken